2024. április 19., péntek - Emma

Archívum

Belvárosi kutyafesztivál, 2016. május 7.

2016-05-04 1119

kutya goldenAz izgalmas programokon, - melyre minden állatbarátot szívesen látunk -, számos közismert művész és sportoló segíti a rendezvény sikerét. A délelőtt folyamán ott lesz Radics Gigi, Novák Péter, Bebe, valamint a női-és férfi vízilabda válogatott tagjai is.  A fővárosban átlagosan minden második családban gondoskodnak legalább egy házi kedvencről.

A családban tartott kutya nem csupán rengeteg szeretetet ad, de gyermekeinket felelősségre, rendszerességre, toleranciára is neveli. Egy örökbefogadott árva állat pedig emberségünkről, szeretetünkről, felelős gondolkodásunkról tesz tanúbizonyságot, így példát mutat családunknak, környezetünknek, embertársainknak is. Ezért is példaértékű a Vigyél Haza Alapítvány és a Belváros- Lipótváros Önkormányzatának összefogása, hogy közös családi programokkal tegyék emlékezetessé ezt a napot, ugyanakkor szórakoztatóan hívják fel a figyelmet a felelős kutyatartásra és az árva állatok örökbe fogadására.

A felelős gazdiknak jó hír, hogy az alapítvány jóvoltából az első 100 jelentkező, kutyusa nevével és a gazdi adataival, gravírozott kutyabilétát kap ajándékba. A nagyon kutyás eseményen azokat is tartalmas programokkal várjuk, akiknek még nincsen házi kedvencük. Kutya Sétáltató Nap keretében - az alapítvány önkéntesei segítségével - mindenki kipróbálhatja, milyen érzés lehet egy kedves kutyus gazdájának lenni.

Az egész napos rendezvényen minden szolgáltatás ingyenes: Kutya-gazdi fotózás, kutyakozmetika, állatorvosi tanácsadás, kutya-elsősegély és fizioterápia bemutatók, mikrochip leolvasás- és regisztráció, kutyakereső alkalmazás, kutyás ügyességi játékok, belvárosi kutyabarát éttermek, kávézók bemutatkozása, és számos, a felelős kutyatartást népszerűsítő esemény várja az érdeklődőket.

A Szabad a Gazdi - a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal felelős állattartást népszerűsítő programja -, kvízjátékokkal, ajándékokkal várja azokat, akik szívesen felmérik és bővítik kutyatartással kapcsolatos tudásukat. Vendégük Radar, a NÉBIH Látótárs Projektje keretében örökbefogadott leendő vakvezető kutya és nevelőgazdája, akit a kölyöknevelésről kérdezhetnek.

Az idén nyolc éves alapítvány külön szeretettel várja, azt a 700 családot, akik közreműködésükkel árva kutyát fogadtak örökbe az elmúlt 8 évben, és azokat az állatbarátokat is, akik a FÖRI Illatos úti Állategészségügyi Szolgálat telepéről választották kedvenceiket: Azokat az önzetlen családokat, akik korábban árva állatot fogadtak örökbe, és eljönnek kutyájukkal együtt, külön meglepetések is várják az első 50 jelentkező kutyáit, - akik korábban az Illatos útról fogadták kedvencüket örökbe, és ezt a kutya érvényes oltási könyvével igazolják – az alapítvány ingyenesen ivartalanítja.

Az árva és sérült kutyák örökbeadását népszerűsítő eseményt, egy példamutató gesztus teszi emlékezetessé. A segítségre szoruló, árva állatoknak azok a fiatalok is segítenek a helyszínen, akik maguk is segítségre szorulnak.
A Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány, idén létrehozta önálló munkahelyét a Premier Kultcafét, ahol a dolgozók jelentős része megváltozott munkaképességű és fogyatékossággal élő személy.

Miután a nemrégiben elnyerték “Kutyabarát kávézó” minősítést, a csapat elhatározta, hogy a családra, szerető gazdira vágyó kutyusok ügye mellé áll, legyenek akár lelkileg, testileg sérültek, nekik is fontos, otthont, szeretetet adni.
A Vigyél Haza Alapítványon kívül a színvonalas programot segíti, a NÉBIH Szabad a Gazdi program, Vizslafotózás.hu és Hollósi Zsófi, aKutyabarát.hu, a Magyar Kisállat Fizioterápiás Társaság, Pásztohy Panka, a Mentsük meg a kiskutyám mesekönyv alkotója, valamint az EBOVO egyesület, és a Hangya Közösség is.

A rendezvénnyel párhuzamosan, a Belváros önkormányzata szervezésében, az Olimpiai parkban Belvárosi Családi Pikniket is tartanak, egész napos, gyerekprogramokkal, így a két esemény nagyszerűen kiegészíti egymást. A pikniken óriás torta,zenei programok, kézműves foglalkozások, mutatványosok, játszótéri programok, cirkuszi sátor és sportprogramok várják az érdeklődő családokat.

Az esemény fővédnökei: Szentgyörgyvölgyi Péter Belváros-Lipótváros polgármestere, és Dr. Bognár Lajos helyettes államtitkár, országos főállatorvos

Főtámogató: Belváros-Lipótváros Önkormányzata
Kedvezőtlen időjárási viszonyok esetén, a rendezvényeket, egy héttel később, május 14-én (szombaton) tartjuk meg.

Időpont: 2016. május 7.
Helyszín:  Budapest, V. ker. Olimpia Park sétánya

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Fenntartható befektetés a közép- és kelet-európai régióban

Fenntartható befektetés a közép- és kelet-európai régióban

More details
Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Szezonális munkák és állandó lehetőségek – állás Nagykanizsa környékén

Szezonális munkák és állandó lehetőségek – állás Nagykanizsa környékén

More details
Helló Európa, helló tavasz! – 2024. május 1-5.

Helló Európa, helló tavasz! – 2024. május 1-5.

More details
Közel félmillió e-töltőpontra is szüksége lehet Franciaországnak néhány éven belül

Közel félmillió e-töltőpontra is szüksége lehet Franciaországnak néhány éven belül

More details
Szakma Sztár Fesztivál, 2024. április 24-26.

Szakma Sztár Fesztivál, 2024. április 24-26.

More details
Világsztár lett a Kisföldalatti!

Világsztár lett a Kisföldalatti!

More details
Hyperspace Elektronikus Zenei Fesztivál, 2024. április 20.

Hyperspace Elektronikus Zenei Fesztivál, 2024. április 20.

More details
Sebesség fesztivál, 2024. április 20- 21.

Sebesség fesztivál, 2024. április 20- 21.

More details