2023. december 1., péntek - Elza

Archívum

Budapest vendégül látja Magyarországot

2016-02-26 738

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) visszajáró vendége a tekintélyes, közel 40 éves múltra visszatekintő Utazás kiállításnak. Idén a rendezvény fókuszába a Főváros került, Budapest belföldi díszvendégi rangot kapott – sokrétű reprezentációjáról pedig a BFTK gondoskodik 300 négyzetméteres területen.

A látogatókat az „A” pavilon központi standján március 3 és 6-a között várják szeretettel, mivel a szlogen idén: „Budapest vendégül látja Magyarországot!”.

A főváros felhatalmazása alapján a budapesti turizmus letéteményese, az idegenforgalmi márka gondozója, valamint Budapest, mint turisztikai desztináció menedzseléséért felelős egyetlen hivatalos, megkerülhetetlen szervezet a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ.

A szervezet 2013 óta működik Bán Teodóra ügyvezető igazgató vezetésével, aki az Utazás kiállítás sajtótájékoztatóján elhangzott beszédében hangsúlyozta: „Magyarországon 2015-ben 25,7 millió vendégéjszakát regisztráltak, amelynek egyharmada, azaz 8,7 millió Budapesten realizálódott. Bármilyen hihetetlenül is hangzik, az adatok mégis azt támasztják alá, hogy Budapest legfontosabb küldő országa maga Magyarország. Tavaly a budapesti szálláshelyeken eltöltött éjszakák 7%-os növekedést produkáltak, átléptük a bűvös egymilliót, ami a belföldi turistákat illeti, és ez azt jelzi, hogy Budapest, a magyar metropolisz közeli, biztonságos és megfizethető célpontként egyre inkább felértékelődik a hazai látogatók körében.”

A BFTK tevékenysége tehát nemzetgazdasági szempontból is jelentős, a belföldi vendégforgalom élénkülésére reagálva a szervezet erőteljes belföldi offenzívába kezdett 2016-ban, amelynek első látványos kampánya a 40.000 látogató részvételére számító Utazás kiállítás. A rendezvényen a BFTK társkiállító partnerei átfogó keresztmetszetet adnak a főváros nyújtotta élményekből. A 300 négyzetméteres terebélyes Budapest stand négy élményszigetre tagolódik, amelyek Budapest vonzerőit, turisztikai termékeit reprezentálják.

A kultúra szigetén bemutatkoznak többek között a négy évszakos fesztiválok, a história-örökség szigetén az autóbuszos és hajós városnéző szolgáltatások, a kiemelten fontos célcsoport, a belföldi családok számára is részleg létesül, ahol megtekinthető a Csodák Palotája interaktív és a fizika törvényeivel játszó élménypalettája. A negyedik tematika pedig a manapság divatos és praktikus Street Food felhozatal köré szerveződik. Az élményszigeteket egy multimédiás lounge, avagy közösségi fórum öleli körbe.

A kiállítás első napján, március 4-én (csütörtökön) a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ leginkább a szakmai látogatók igényeit szeretné kielégíteni. Továbbá szeretettel várja potenciális partnereit, hiszen lehetőség nyílik bekapcsolódni Budapest gyorsütemű turisztikai fejlesztésébe, és megismerkedni a szervezet vadonatúj BELFÖLDI BUDAPEST CARD-jával.

Az Utazás kiállításon debütáló élménycsomag, városkártya egyfelől minőségi védjegy, másfelől célcsoport-specifikus termék, amely kifejezetten a belföldi lakossághoz, a belföldi budapesti turistához szó. Kedvezményes áron, 5.900 Ft-ért vásárolható meg, 48 órára érvényes és számos ingyenes és kedvezményes szolgáltatás igénybevételére jogosít. Az ingyenes tömegközlekedés és félárú MÁV kedvezmény, 9 ingyenes múzeumi belépés mellett, nagy kedvezményt biztosít 14 féle városnézésre, 22 kulturális programra, 3 fürdőbe, 5 színházba és 14 étterembe és a Danubis Hotel Csoporthoz tartozó szállodák esetében 10% kedvezményre jogosít.

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

BETA termékbemutató

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Olvasta?

Időrendben

« December 2023 »
H K Sze Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tartalom galéria

Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Karácsonyház Gödöllőn

Karácsonyház Gödöllőn

More details
„A mi Normafánk” címmel közösségi fotógyűjtést szerveznek

„A mi Normafánk” címmel közösségi fotógyűjtést szerveznek

More details
A Magyar Menyasszony már a kerítésnél van

A Magyar Menyasszony már a kerítésnél van

More details
Új vezetőség a Pannonia Golf & Country Club élén

Új vezetőség a Pannonia Golf & Country Club élén

More details
Síszezon Magyarországon

Síszezon Magyarországon

More details
Ezzel az étrenddel lendülhetünk formába karácsonyra

Ezzel az étrenddel lendülhetünk formába karácsonyra

More details
Adventi termelői napok Hévízen, 2023. december 2-31.

Adventi termelői napok Hévízen, 2023. december 2-31.

More details
Forró élmények – fáklyás séta forró itallal Hévízen

Forró élmények – fáklyás séta forró itallal Hévízen

More details