2024. április 27., szombat - Zita

Archívum

14 disznótoros program idén télen

2016-01-29 1764

hurkafesztSpeciális, de egyre népszerűbb program a disznótorozás, ami azért született meg, hogy a városi vagányok néhány vérbeli, ízes falusi napot éljenek át. Számos helyen komplett 2-3 napos eseményt is kapunk ebből a műfajból: a pálinkás "jó reggelt"-től a főszereplő feldolgozásán át a helyi ízesítéssel készült műremek elfogyasztásáig.

A téli gasztro fesztiválokon túl igazi ínyencség egy-egy többnapos, hajnali disznótorral induló hétvége a barátokkal, munkatársakkal. Minden programhoz szállást, kiadós vendéglátsást és akár zenés műsort is kapunk. Sok helyen a munkálatokba is be lehet kapcsolódni, máshol lovagolni lehet vagy pincelátogatással egészül ki a hétvége. Felsorakoznak a hagományos fogások is az étlapon; vidéktől függően kapunk hagymásvért vagy tokaszalonnát is. 

Fenyőharaszt Kastélyszálló Verseg

Igazi cigányzenével kísért falusi disznóvágáson vehetünk rész Versegen kemencés ételekkel, pálinkázással - szakértő böllér vezetésével. Erről pedig egy kisfilm is készült. 
Versegről: Budapest környékén, Hatvan mellett fekvő település nevezetessége éppen a Fenyőharaszt Kastélyszálló. 

Hotel Cabernet | Villány

Villányi borozás és siklósi élményfürdőzés is jár a Hotel Cabernet disznótoros program és szállásajánlata mellé. Gurmanoknak ajánljuk!
Villányról: a Dél-Dunántúlon, Baranya-megyében fekvő városka borászatáról, jellegzetes pincéiről és csodálatos panorámájról nevezetes. 

Fekete Kos Hotel*** | Bükkzsérc

Bükkzsérci tradicionális disznóvágáson és az azt követő lakomán vehetünk részt a hotel szervezésében.
Bükkzsércről: Észak-Magyarországon találjuk a Bükki Nemzeti Park szélén, így gyönyörű, erdőben gazdag tájjal rendelkezik. A falu végén a kőbe vájt borospincéket és a Suba-lyuk ősember barlangot érdemes felkeresni. 

Megyeri vendégházak | Megyer 

"Anatómiai Gasztrovíkend" lesz egész télen a bérelhető kis faluban, ahol nem ki, hanem bekapcsolódást ígérnek egy igazi, működő, bérelhető falu mindennapjaiba. Lehet lovagolni, begyújtani a kályhába, és természetesen élvezni a saját készítésű disznótorost.
Megyerről: a Közép-Dunántúlon található falu Magyarország első "bérelhető települése" számtalan vendégházzal; átnevezhetjük az utcákat vagy használhatjuk a pajtát egy nagy szülinapi zsúrra. A közelben áll a Sümegi vár, a Püspöki Palota és egy vízimalom is. 

Keményffy Vendégház | Monok

Monokon a disznótoros munkálataiba is beszállhatunk, ahol a hajnali kelés mellé fogópálinka jár, kóstolót kapunk a ház saját borospincéjének legjobbjaiból, majd kifulladásig mulathatunk az élőzenére.
Monokról: szintén 
Észak-Magyarországon, a tokaji történelmi borvidéken lelünk rá Monokra. A településen született Kossuth Lajos, emlékházát feltétlenül keressük fel az Andrássy kastéllyal egyetemben. 

Szőlőszem Farm | Tiszaszőlős

Szintén nem a megfigyelőknek ajánljuk a tiszaszőlősi disznóvágást, hiszen a program derekát adja a pörzsölés, a hurka-kolbász töltés vagy a töpörtyűkészítés. 
Tiszaszőlősről: a Tisza-tó mellett, Tiszafüred szomszédságában a tó közelségének minden előnyét élvezhetjük - különösen a túrázás, vízitúrázás minden válfaját, a horgászatot, tavasztól őszig a kerékpározást, télen a jégtúrázást, lékhorgászatot. 

Geréby Kúria Hotel és Lovasfarm | Lajosmizse

Lovaskocsizás, lovasbemutató elmaradhatatlan része egy lajosmizsei hétvégének, s ez alkalommal bőséges disznótorossal is megvendégelnek.
Lajosmizséről: Dél-Alföldön, Kecskemét tőszomszédságában fekszik az alföldi lovashagyományokról, a Tanyamúzeumról és a pusztatemplom romlairól ismert település. Hagyományos lovastanyákat és egy-egy csárdát mindenképen keressünk fel, ha itt járunk. 

Gedeon Tanya Panzió | Jakabszállás

Tanyasi specialitásokkal teletűzdelt disznótorozás végével az itt készített finomságokat is elcsomagolják a vendégeknek.
Jakabszállásról: a dél-alföldi település nevezetessége a Magyarkert, az ország legnagyobb épített kerje, mely Magyarország domborzati és vízrajzi térképét jelenít meg. 
TIPP! Jakabszálláson találunk egy  egész évben működő sportrepülőtéret, van füves és aszfaltozott felszállópályájuk is. Innen felszállva, a levegőből néz ki igazán jól a Magyarkert.

Korona Borház | Demjén 

Borkóstolóval, wellness-szel és élőzenés programmal egybekötött hétvégén a böllér keze alá segíthetünk be.
Demjénről: Az egri borvidék és Magyarország legnagyobb élményfürdőjének szomszédságában tökéletes téli hétvégét élhetünk át Észak-Magyarországon

Bodor Major | Tahitótfalu

Hagyományos falusi disznóvágáson vehetünk részt, ahol a kenyérdagasztás, a zöldségpucolás és a böllér  támogatása lesz a csapat feladata. A kemény munka után pusztaprogram és disznótoros vacsora a méltó levezetés.  
Tahitótfaluról: Nagyon izgalmas helyen, félig a Duna mentén Szentendrével és a hegy lábánál Pilisszentlászlóval hartárosan, félig pedig a Szentendrei-szigeten terül el a település, ahol Váccal szomszédos a folyó túloldalán. Itt találjuk az egyetlen közúti hidat is a szigetre. 

Baják Vendégház | Nagyvázsony 

Bográcsozással, Juci néni almás pitéjével és lovas programokkal egészül ki a disznóvágás.
Nagyvázsonyról: Veszprémtől 20 percnyi autóútra érjük el a Kab-hegy lábánál fekvő községet, melyet délen a Balaton-felvidék határol. Itt áll az egykori Kinizsi vár!

Gasztro Élménybirtok | Rádpuszta (Balatonlelle)
Látvány disznóvágás lesz a Balaton mellett hagyományos disznótoros ételsorokkal és korlátlan italfogyasztással.
Balatonlelléről: természetesen a legvonzóbb a Balaton közelsége Lellén. A városhoz tartozó Rádpuszta nevezetessége pedig az Árpád-kori romtemplom, amit itt lehet megnézni 3D-ben. 

Vándor Vígadó | Zalaegerszeg

Korai ébresztővel, kemény munkával és hatalmas élőzenés dorbézolással záródó zalai disznótorozás lesz a Vándor Vígadóban, mely másnapi kiadós reggelivel zárul. 
Zalaegerszegről: Nyugat-Dunántúlon, a Balaton és az Őrség között találjuk a megyeszékhelyet. Keressük fel a termálfürdőt, a Göcseji Falumúzeumot és az Azáleás völgyet! 

Kult Pince | Monor

Egyedi helyszínen, az 1000 pincés Monori Pincefalu szívében, Budapesttől mindössze 20 kilométerre hódolhatunk a disznóvágás hagyományának a KultPincében, ahol a disznó feldolgozása a séf és a böllér irányításával történik. 
Monorról: a pincefalu számtalan programmot kínál -  hurkatöltés mellé bónusz fröccsözés is jár, hiszen borkóstolón, pincetúrán vehetünk részt, vagy könnyed bortúrát tehetünk a Monori Pincefalu más pincéibe is, sőt végigjárhatjuk Közép-Európa leghosszabb borászati tanösvényét is. 

(Esemény Menedzser - itthon.hu)
Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

More details
Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

More details
Hokitavasz, 2024. május 7.

Hokitavasz, 2024. május 7.

More details
Lord of the Dance, 2024. május 24.

Lord of the Dance, 2024. május 24.

More details
Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

More details
Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

More details
40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

More details
A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

More details