2024. április 28., vasárnap - Valéria

Archívum

6 város + 6 téma vasárnapra

2015-03-27 1396

vasarnapi programAz Itthon.hu cikkje most vasárnapra 6 város 6-nál is több témaparkját és látogatóközpontját ajánlja. Bekukkanthatunk Etyekwood, avagy a filmipar bástyái mögé, ellátogathatunk Pannonhalmára, vagy egy ókori sírkamrába, átmehetünk Magyarország legjobb gyalogoshídján és a F1-es gépek alapmodelljével is barátságot köthetünk.


Pécs: ÓKERESZTÉNY SÍRKAMRÁK vs. ZSOLNAY NEGYED

Ajánljuk: történelem vagy dizájn hangsúlyos családi programnak, romantikusan kulturális szemlélődésre

Az 1600 éves festett sírkamrák és a 20. századi majolika versenyez Pécsett a látogatók kegyeiért, hiszen egy-egy napos pörgős programot jelent mind a látogatóközpont, mind a kulturális negyed felkeresése.

Hogyan lehet eltölteni egy teljes napot a Zsolnay Negyedben: babzsákban tervezgetés, rózsaszín kiállítás, koncertek, bábszínház, lődörgés, kerámiafestés, egy jó ebéd. A teljes programot megírtuk itt.

Hogyan lehet eltölteni egy teljes napot az ókeresztény sírkamrában: teljes egészében bejárhatjuk a régészek által feltárt sírkamrát szarkofággal, ókori falfestményekkel, az Apáca utcai legújabb, díszes római és középkori sírokat, plusz ennek a római kori változatát.  A Világörökségi helyszíntől lépésnyire, azaz egy 20 méteres sugarú körben érhetjük el a Bazilika, Dóm Kőtár, Csontváry Múzeum épületeit.


PARLAMENT LÁTOGATÓKÖZPONT – Budapest

Ajánljuk: családi programnak

A megújult Kossuth térről modern csarnokon át léphetünk be az Országház látogatható részébe, ami különösen jó hír azoknak, akik utoljára (az áthelyezés miatt) a Nemzeti Múzeumban látták a koronát – hiszen semmiféle bonyodalommal nem jár a Parlament Látogatóközpont felkeresése. A fogadócsarnokban kényelmesen fel tudunk készülni a látogatásra. A ruhatár, egy kellemes cukrászda, ajándékbolt, és az üvegfalakon kikukkantva a pompás panorámát nyújtó kilátás máris jó hangulatot teremt.

Amit látni fogunk: a látogatóközpontot alagút köti össze az Országházzal, a házban az egyik díszes lépcsőházat, a felsőházi üléstermet és társalgót, láthatjuk, a kupolacsarnokban a szent koronát állították ki.


Pannonhalma: PANNON APÁTSÁGI MÚZEUM és LÁTOGATÓKÖZPONT

Ajánljuk: gasztronómiai, spirituális és kulturális céllal

A Pannonhalmi Bencés Apátság csodálatosan ötvözi a modern, látogatóbarát hozzáállást a keresztény szellemiség megőrzésével.  Nagy közkedvenc Pannonhalmán az arborétum és gyógynövénykert, mely nyáron színpompás úti cél lesz.

Vasárnaponként a templom, az altemplom és a kerengő 11 órától látogatható.

Újdonság most tavasszal (mivel 2014 júliusában adták át) az Apátsági Majort (új nevén: Apátsági Múzeum). A kávézó, az állandó tárlatok mellett hamarosan időszaki kiállításoknak is helyet ad a szépségesen felújított épületegyüttes. Részletes cikkünk az Apátsági Múzeumról itt olvasható.

Pannonhalma a gasztrofanatikusok számára sem utolsó célpont, hiszen kiváló borai tették közkedveltté az Apátsági Pincészetet, és a helyben termelt gyógynövényekre épülő, furfangos menüsoráról híres, modern étterme, a Viator Étterem és Borbár több mint kiváló kulináris élvezetet jelent.
A pincészet, a gyógynövénykert és az étterem találkozásából hiteles kóstolót pedig a Pausa Apátsági Kávéházban kaphatunk.


KORDA FILMPARK – Etyek

Ajánljuk: filmmániásoknak, tinédzsereknek és örök tinédzsereknek, és azoknak, akik lemaradtak a szombati nyílt napról

TIPP! Szombaton az Uniós fejlesztések nyílt napján nem csak itt, de még rengeteg helyszínen lesznek programok,
melyről bővebben itt írtak:  nyiltnap.szechenyi2020.hu

Etyek (persze nem város: nagyközség), azaz a „magyar Hollywood" nem csak a filmgyártás, de a kiváló borok és a Piknik (a tavaszi április 11-én lesz) lelőhelye. Most viszont nézzünk be a filmipar publikus szegletébe, a Korda Filmparkba! Stúdiótúrán a Borgiák és a Hellboy 2 díszletei között nézelődhetünk, az interaktív kiállításon filmes trükköket lehet kipróbálni, mint a falon járás vagy greenbox. Megtudhatjuk milyen a filmbuilding programban filmet forgatni több helyszínen, bizonyítékokat gyűjthetünk etyeki helyszínelőként és még szinkronizálhatunk is.


MOBILIS és MEXTREM PARK – Győr

Ajánljuk: apa-fiú programnak, autóbolondoknak

A győri Mobilis amellett, hogy emléket állít a város autógyártásának, a fizika egy olyan speciális válfaját szemlélteti élvezhető módon, ami a mozgáshoz, autózáshoz kötődik. A hónap témája az okos városi közlekedés lesz. Rengeteg tudományos játékot próbálhatunk ki a Társas-Játék-Térben (a játékbolt zárva lesz), fizika mellett más természettudományos témába is átkacsint a 74 kipróbálható kiállítási tárgy.

A tudomány után próbáljuk ki a gyakorlatban a szabadesést és az ütközéseket a kalandparkban, ahol 51 akadállyal tarkított kötélpálya és egy furmányos földi akadálypálya, két falmászó (boulder) terem és egy go-kart pálya alkotja Magyarország legnagyobb, 2000 nm-es fedett kalandpályáját, a Mextreme Parkot.


FUTURA és a SZIGETKÖZ – Mosonmagyaróvár

Ajánljuk: családi programnak

Futura egy igazi természettudományos agyvihar, amit kisiskolás gyerekek is már garantáltan élvezni fognak. Egy régi magtárépületben, 4 szinten (föld, tűz, levegő és víz) a legkülönbözőbb természeti jelenségekkel lehet biztonságosan packázni az interaktív kiállításokon, belebonyolódhatunk robbanós kísérletekbe a tudományos bemutatókon, landolhatunk a hatalmas repülőgép szimulátorral, van 5D-s mozi is (= 3D-s filmből, mozgó székekből és érzékelhető légmozgásból, esőből áll össze az 5 dimenzió).  TIPP! A Futura szabaduló szobáját Pániklabornak hívják, ahová vasárnapra még vannak szabad helyek!

A FUTURA ebben a felújított magtár épületben kapott helyet

Futura után nem árt szétnézni a Szigetközben, ami tavasszal elképesztően gyönyörű hely. Ha az időjárás engedi, lóval vagy kerékpárral is bebarangolhatjuk. Direkt túrázásra szakosodott lovasudvarokat találunk a környéken. Nyáron kenuval is kombinálják a túrát, addig is kerékpárral nézhetünk szét a Szigetköz mocsarai, erdői és holtágai között. Lélekmelegítő gyanánt két fürdőt és egy hibátlan pálinkaházat kereshetünk fel.

(itthon.hu)
Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

More details
Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

More details
Hokitavasz, 2024. május 7.

Hokitavasz, 2024. május 7.

More details
Lord of the Dance, 2024. május 24.

Lord of the Dance, 2024. május 24.

More details
Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

More details
Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

More details
40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

More details
A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

More details