Nyomtatás

Munkaerőpiaci kihívások az AI & digitalizáció idején, 2023. szeptember 20.

2023-07-26 849

A HRPOWER és a Gyártástrend  társlapjaink úgy döntöttek, hogy iparági tapasztalataikra támaszkodva egy közös konferencián veszik számba a jelenleg legégetőbbnek tűnő ipari HR kérdéseket a toborzástól a technológiai hatásokon át a bérkérdésekig. A konferenciára elsősorban az ipari cégek szakmai vezetőit, HR-es munkatársait várjuk. 

A ChatGTP megjelenése mindenki figyelmét a mesterséges intelligenciára és a csúcstechnológiákra irányította. Ezek ugyan a gyártásban már évek óta jelen vannak, de egyre szélesebb körű hazai elterjedésükkel sok olyan munkaerőpiaci kihívás is a valósággá válik, amelyekről eddig többnyire csak szakmai fórumokon zajlott a vita: robot és/vagy ember, a digitalizáció hatása a munkaerőpiacra, mesterséges intelligencia a folyamatok szolgálatában.

Mindezt csak tovább bonyolítják azon tényezők, amelyek a piacot ezzel párhuzamosan jellemzik: a szakemberhiány, a gazdasági nehézségek vagy a fiatal képzett munkaerő megszerzése és integrálása egy gyártóvállalat életébe.

TERVEZETT PROGRAM *:

  • A munkaerőpiaci aktuális trendjei és kihívásai, harmadik országbeliek foglalkoztatása országos adatoktól kezdve a gyártószektorig
  • Hogyan toborozzunk sikeresen egy modern, automatizált, újonnan nyílt vállalathoz? Hogyan lehet biztosítani a modern technológiákhoz szükséges képzett munkaerőt?
  • Melyek a ma hatékony, digitális eszközök? Hogyan használjuk sikeresen a mesterséges intelligenciát gyártói HR környezetben?
  • Bérfejlesztés vs. infláció gyártói környezetben: hogyan, mennyit, mikor?
  • A munkajog aktuális kérdései és kihívásai a gyártószektorban
  • A digitalizáció és automatizáció hatása a kékgalléros munkaerőre
    - kerekasztal beszélgetés -
  • Generációs kihívások és társadalmi öregedés a termelő területeken – vitaindító előadás a legnagyobb gyártószektori kihívásról
  • Diversity kerekasztal – Fókuszban a nemek, a kultúra és az utánpótlás kérdésköre
    - kerekasztal beszélgetés -
  • Hogyan tartsuk meg munkatársainkat a gyártóiparban? Hogyan motiváljunk vezetőként? Milyen motivációs lehetőségek vannak béremelés nélkül?
  • Mitől és hogyan válik az elkötelezettség mérés valódi stratégiai eszközzé?

IDŐPONT: 2023. szeptember 20. 9:00
HELYSZÍN: Egis Tudományos és Technológiai Központ (1106 Budapest, Keresztúri út 11.) 

RÉSZVÉTELI DÍJAK:

EARLY BIRD JEGY -  39 900 Ft + ÁFA/fő (augusztus 20-ig)
CSOPORTOS JEGY - 34 900 Ft + ÁFA/fő (3 főtől)
TELJES ÁRÚ JEGY -  49 900 FT+ÁFA/fő (augusztus 21-től)

További információ: hrpwr.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek