Nyomtatás

Smart Logistics, 2019. május 21.

2019-03-21 643

logisA logisztika talán az a gazdasági terület, amely leginkább profitálni tud az Ipar 4.0 megoldásaiból. A digitalizáció, a blockchain, a big data és a felhőalapú szolgáltatások előretörésével a nagyobb hatékonyság és a költségtakarékosság is elérhető, a magyar piacon már számos olyan logisztikai ágazatban tevékenykedő céget találunk, amelyek élen járnak ezen újítások elsajátításában.

Mindeközben vannak más, szabályozói oldali előírások és újdonságok, amelyeknek meg kell felelnie a szektornak, egyes intézkedések ugyanakkor komoly versenyhátrányt is okozhatnak a magyar cégeknek.

A folyamatos technológiai és fejlesztési újdonságoknak a logisztikai cégek raktározási, csomagolási és áruszállítási folyamataikban is igyekeznek megfelelni, mindez pedig a logisztikai központoknak és ipari parkoknak is újfajta kihívásokat jelent. A cél, hogy olyan logisztikai bázisokat kínáljanak ügyfeleiknek, amelyek személyre szabottak és illeszkednek a változó piaci igényekhez.

A magyar fuvarlogisztikai cégeknek számos hazai és EU-s szabálynak kell megfelelniük, miközben lépést kell tartaniuk a változó fogyasztói és megrendelői igényekkel. Vajon a hálózatba kapcsolt, autonóm járműveké a jövő? Hogyan tudja egyszerűbbé tenni a mesterséges intelligencia és a felhőalapú szolgáltatás a fuvarszervezést, és hogyan birkóznak meg a fuvarcégek az egyre feszítettebb munkaerőpiaci környezettel?

A csomaglogisztika és raktározás terén is csak egyre jönnek az újabbnál újabb technológiai megoldások. A csomagolások terén előtérbe kerülnek a fenntartható és az ügyfelek igényeire szabott csomagolási technikák, miközben az automatizáció is egyre nagyobb hangsúlyt kap. Az online vásárlás és e-kereskedelmi szolgáltatások előretörésével a raktározásnak is lépést kell tartania, számos szolgáltató nyit a robotizáció, áruadagoló rendszerek és a kiterjesztett valóság felé.

A Portfolio Smart Logistics konferenciája hiánypótló logisztikai konferencia a magyar piacon, az eseményen a világpiaci és magyar logisztikai piaci trendek mellett szó lesz a kormányzati tervekről a logisztikai piacon, az ipari parkok fejlesztési lehetőségeiről és az árufuvarozási kihívásokról, a csomagolás- és raktérfejlesztési újdonságokról, valamint az e-kereskedelem előretöréséről.

Időpont: 2019. május 21.
Helyszín: Radisson Blu Béke Hotel
További információk: portfolio.hu

(Esemény Menedzser)

 

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek