Nyomtatás

XV. Nemzetközi Építészkongresszus Moravánszky Ákossal, 2018. március 9.

2018-01-26 720

csok blog tetoterAz anyagok szerepe a mai építészet legizgalmasabb témája. Míg a posztmodern érdeklődésének középpontjában a formák jelentése állt és az anyag kérdését pusztán az építészet technikai aspektusának tekintette, ma az anyagok előállítása, megmunkálása és érzékelése kerül előtérbe. A tektonikus váznál fontosabbak az azokat burkoló, öltöztető felületek.

Ezek érzéki hatása a mai építészek munkásságában meghatározóbb, mint a formai újszerűség. A 2018. évi építészkongresszus központi témája az anyagok metamorfózisa. Azt vizsgálja, hogyan képes egy anyag egy másik anyag szerepét játszani. Ha egy téglafal a textilszövés jellegzetes mintáját mutatja vagy egy betonszerkezet a fazekasság formavilágát idézi, a forma nem csupán függetlenedik az anyagtól, hanem a kulturális emlékezet hordozójává válik. A hagyományos és az ultra-anyagok, a kézműves módszerek és a digitális fabrikáció egyaránt hozzájárulnak a formák játékának új lehetőségeihez.

Időpont: 2018. március 9., péntek
Helyszín: Budapest, Nemzeti Közszolgálati Egyetem (1083 Budapest, Üllői út 82.)
Információ: tervlap.hu

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek