Nyomtatás

Biztonsági és egészségvédelmi terv összeállítása, 2017. június 17-től 5 leckés online tanfolyam

2017-05-26 680

kozbeszerzesA munkavédelmi hatósági ellenőrzések azt mutatják, hogy a biztonsági és egészségvédelmi terv (BET) minősége sok esetben nem megfelelő: leggyakrabban, különösen kisebb építkezések esetében formanyomtatványokon alapuló adminisztratív formalitássá vált csupán, amely nem tartalmazza az adott építkezésre szabott egyedi intézkedéseket.

Felmérések szerint azonban az építőipari balesetek kétharmada a tervezés hibájára, a munkahelyi biztonság szervezésbeli hiányosságaira vezethető vissza.

Az építés-kivitelezési tevékenység koordinációra vonatkozó előírásainak és a tervkészítés helyes gyakorlatának megismerésével és alkalmazásával az építés-kivitelezési munkaterületeken előforduló balesetek száma, súlyossága jelentősen csökkenthető. Online továbbképzésünk segítségével áttekintheti a koordinációs kötelezettségből adódó feladatokat, és elsajátíthatja a tervkészítés gyakorlatát!

Miért ajánjuk?

✓  Mert a meghatározott tartalmú biztonsági és egészségvédelmi terv nélkül a kivitelezési tevékenység nem kezdhető meg – egyszerű bejelentéssel épülő lakóépületek esetében is kötelező.

✓  Mert 2017-től kiemelten ellenőrzik a munkavédelmi előírásokat – hiányzó vagy nem megfelelő BET esetén súlyos bírságra lehet számítani.

✓  Mert nincs minden részletre kiterjedő, általánosan ismert, a BET összeállítására vonatkozó érvényes, magyar nyelvű szakirodalom.

Ön is tehet az építési balesetek csökkenéséért – jelentkezzen tanfolyamunkra!

Jelentkezési lap letöltése

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek