Nyomtatás

A pénzkövetelések behajtásának hatékony jogi eszközei - Követeléskezelési képzés a PKKB bírójával - 2017. március 21

2017-03-03 444

penzbehajtasElőadónk gyakorlati oldalról közelíti meg a követeléskezelést, és annak buktatóit. Hatékonyabban, nagyobb eséllyel tudja szerződéses partnerétől behajtani és/vagy bebiztosítani pénzkövetelését. A képzés alapja az új Polgári Törvénykönyv, de kitérünk a Ptk.-n kívüli más alkalmas eszközökre is. Képzésünket jogászokon kívül cégvezetőknek, pénzügyeseknek és mindenkinek ajánljuk, akinek a gazdálkodási tevékenysége során már akadtak nehézségei a követelése behajtásával.

Előadó: Dr. Kerepesy Krisztián bíró Pesti Központi Kerületi Bíróság

TÉMAKÖRÖK: A pénztartozás az új Ptk.-ban ▪ A késedelmi kamat, a 40 EUR átalány gyakorlati kérdései ▪ A 2016. évi IX. tv. a behajtási költségátalányról ▪ Egy hatékony „védelmi vonal”: az általános szerződési feltételek (ÁSZF) ▪ Az írásbeli jognyilatkozatok jelentősége ▪ Milyen joghatása van egy e-mailnek? ▪ A pénztartozás behajtásának speciális esete: a felhatalmazó levélen alapuló inkasszó ▪ A zálogjog, kezesség, garancia gyakorlati kérdései ▪ A faktoring és az engedményezés megváltozott szabályai ▪ A tartozás-elismerés ▪ A tulajdonjog-fenntartás előnyei és buktatói ▪ A váltó: sokoldalúan praktikus és mindenki számára elérhető eszköz ▪ Eljárásjogi-alaki „biztosítékok”: a közokirat és a teljes bizonyító erejű magánokirat jelentősége a követeléskezelésben ▪ Az ideiglenes intézkedés, a biztosítási intézkedés ▪ A végrehajtási záradék előnyei ▪ Kitérő: a fizetési meghagyás, a kisértékű per gyorsított szabályai ▪ Dióhéjban az elektronikus pervitel új szabályairól ▪ Konzultáci

Időpont: 2017. március 21.
Helyszín: Hotel Hungaria City Center (volt Best Western Hotel Hungaria)
Információ: systemmedia.hu

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek