Nyomtatás

Béka-tanösvény, Mátra-Sástó

652

Erdős oázis közepén bújik meg hazánk legmagasabban fekvő tava, a mátrai Sástó. Az egykori mocsaras lápvidéken kialakított mesterséges tó közepén található szigetre fapilléreken álló híd vezet be, melynek pallóiról legeltethetjük szemünket a pihenő kacsákon, a kalandvágyó csónakázókon, a partot szegélyező fűzfákon.

A Farkas-kút forrásig vezető 1,7 kilométer hosszú Béka-tanösvényen megismerhetjük Sástó madár- és növényvilágát, megfigyelhetjük a víz felszínén lebegő tavirózsákat és különleges orchideafajokat. A kirándulás során felkapaszkodhatunk az egykori olajfúrótoronyból kialakított, 53 méter magas kilátóba is, ahonnan tiszta időben a Tiszáig és a budai hegyekig is ellátni!

Az útvonal kialakítása lehetővé teszi, hogy akár babakocsival is be lehessen járni a legtöbb részt. Az árnyas erdei utak miatt akár nagy melegben is jó választás. A tanösvény érinti Sástó kilátóját, ahonnan mesés panoráma tárul a tóra és a Mátra egy részére. A végállomáson, a Farkas-kútnál pedig kényelmesen megpihenhetünk.

| Forrás és fotó: funzine.hu, gyongyos-matra.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek