Nyomtatás

Veresegyházi-tavak tanösvény

665

Budapesttől csupán 25 kilométerre olyan vadregényes tájakra bukkanhatunk, mint a Veresegyházi-tavak tanösvény, amit kétféle hosszúságú úton is körbejárhatunk. A három tóból álló Veresegyházi-tavak tagjai a Pamut-tó, az Ivacsi-tó és a Malom-tó mind csendes, nyugodt, zöldellő környezetben tündökölnek.

A három tó partján fut végig a 13 állomásos Veresegyházi-tavak tanösvény, amelynek bejárása közben vadkacsákkal, teknősökkel, orchideákkal és akár még édesvízi medúzákkal is találkozhatunk. Nyáron pedig a Malom-tó egyik szakaszán a Tóstrandon reggel 8 órától este 8 óráig még fürdőzhetünk is, így akár egy egész napos programot is tervezhetünk a tavak partjára.

A 11 állomást számozott akácfacölöpök jelzik, melyekről a színes állat- és növény fotókkal, korabeli térképekkel illusztrált tanösvény füzet ad részletesebb leírást (védett természeti értékek, veszélyeztető tényezők, tájtörténeti, kultúrtörténeti információk).

A térképpel ellátott tanösvény füzettel önállóan is körbe lehet járni a tavakat, azonban érdemes vezetést kérni, mert ennek során olyan érdekességeket is bemutatunk az érdeklődőknek, melyeket egyébként nem tapasztalnának meg.

| Forrás és fotó: funzine.hu, vizesveres.veresegyhaz.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek