Nyomtatás

Nádi Szél Vízitúra Tanösvény, Badacsonytördemic

670

A badacsonytördemici Ökoturisztikai Látogatóközpontból indul a Balaton első 3 kilométeres vízitúra-tanösvénye, ahol betekintést nyerhetünk a nádas elképesztően gazdag élővilágába.

A QR-kódokkal és GPS-pontokkal megjelölt, 6 állomásos túrán kenuban ülve gyönyörködhetünk a tájban és révedhetünk a magyar tenger megunhatatlan látványában. A kenuk mellé biztosított a mentőmellény, igény szerint pedig egyéb felszerelés, köztük távcső és vízálló táska is bérelhető, míg előre egyeztetett időpontban akár még egyéni túravezetés is igénybe vehető. A vízi kalandok után a látogatóközpontban megismerhetjük a Badacsony-hegy és a bazaltvulkanizmus izgalmas történetét is.

A látogatóközpontban megismerkedhetnek a környék sajátos geológiai arculatának kialakulásával, természeti értékeivel, növény-és állatvilágával, a múlt és a jelen társadalmi környezetével, a régiek és a ma embereinek foglalkozásával, a helyhez kötődő írók, költők, művészek életével és munkásságával. Megismerhetik a régió mezőgazdaságát ( elsősorban a szőlőkultúrát ) és termékeit, tájékozódhatnak a szabadidős, turisztikai, sportolási lehetőségekről. A helyszínre látogatók képzett vezetőkkel túrázhatnak szárazon és - a látogatóközpont saját kenuival és kajakjaival - vízen is. Kellemesen tölthetik továbbá idejüket, hűsölhetnek a Balaton vízében a ( központtal közös területen fekvő ) strandon. A bemutató termekben korszerű audiovizuális és számítógépes eszközök, filmek, szöveges és képi dokumentumok, valamint hagyományos tárlókban elhelyezett kiállítási tárgyak teszik teljessé az élményt.

| Forrás és fotó: funzine.hu, olk.badacsonylabdihegy.hu
Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek