2019. október 17., csütörtök - Hedvig

Fehérvári Lecsófőző Vigasság, 2019. szeptember 21.

lecsfozHa nyárutó, akkor lecsó! Ha pedig lecsó, akkor Székesfehérvár! A Lecsófőző Vigasság idei időpontja szeptember 21. Nincs két egyforma étel – különösen igaz ez a lecsóra, amelyet minden család másképp készít el, és mindenkinek megvan a saját receptje, amire esküszik. Bár az étel balkáni eredetű, a lecsót ma már a magyar gasztronómia alappillérének tartják.

Székesfehérváron 15. alkalommal szentelnek egy teljes fesztivált ennek az ízes nyári ételnek, amelynek különböző változatait a közönség is megkóstolhatja.

Mindig nehéz a zsűri dolga, amely évről évre megválasztja a Lecsókirályt a közel 600 főzőcsapat közül.

feherlecso

Családok, baráti és munkahelyi társaságok gyűlnek össze a bográcsok körül az ország minden részéből, hogy a közös lecsófőzés mellett jól érezzék magukat.

Az össznépi főzőversenyhez színpadi és családi programok is kapcsolódnak, a portékáikat kínáló kézműveseknek köszönhetően pedig igazi vásári hangulat lesz úrrá a városban.

3 hely, amit látni kell a környéken

fvar

Bory-vár: Székesfehérvár legkülönösebb építménye Bory Jenő építész-szobrászművész alkotása, melyet feleségének épített szerelme jeléül, 1912-től negyven éven át. A Guinness-rekordok könyvébe is bekerült.

fvar2

Órajáték: A belvárosi látványosság a magyar történelem ismert figuráit és legendáit idézi meg művészi kivitelben, harangjátékkal aláfestve, délelőtt 10 és este 6 óra között kétóránként.

sosoto

Forrás: turizmus.com

  • 1
  • 2
  • 3
HiFI Show 2019