Nyomtatás

Mit nyerhetnek a szállodák a rövid távú lakáskiadás szabályozásával New Yorkban?

876

New Yorkban szeptember 5-én életben lépett a rövid távú lakáskiadásra vonatkozó szabályozása, ami után az Airbnb-k száma akár 70 százalékkal is csökkenhet a városban. A szakértők véleménye jelenleg megoszlik arról, hogy a lépés milyen hatással lesz a szállodákra.

Ahogyan korábban megírtuk, New Yorkban szeptember 5-én komoly korlátozás lépett életbe a rövid távú lakáskiadással kapcsolatban. A lakáskiadóknak innentől kezdve hivatalos engedéllyel kell rendelkezniük, emellett regisztrációs díjat kell fizessenek.

A szakértők véleménye jelenleg megoszlik arról, hogy a lépés milyen hatással lehet a szállodákra. Egyes elemzők szerint a szállodáknak van okuk az optimizmusra. "Végső soron, ha az Airbnb kínálata valóban csökken, az sok szálloda számára pozitív lesz" – mondta C. Patrick Scholes, aki a Truist Securitiesnél a szállásadói szektor részvénypiaci kutatásait felügyeli.

Az Airbnb olyankor okozta a legnagyobb kárt az éjszakáknak, amikor valamilyen esemény miatt drasztikusan megnőtt a szobák iránti kereslet a városban 1-1 éjszakára.

Például egy olyan szálláshely, amely általában 300 dollárt kér éjszakánként, az Airbnb megjelenése előtt 1200 dollárt kérhetett egy szuperkeresett éjszakán. Azonban mivel az Airbnb olcsóbb szobákat kínált, elszívta a keresletet, így a szálloda csak 800 dollárt kérhetett – írta meg a Skift.

"Arra számítunk, hogy a szállodai árak ismét az egekbe szöknek majd a nagy események idején" – mondta Richard Clarke, a Bernstein Research ügyvezető igazgatója.

A teljes cikk: Mit nyerhetnek a szállodák a rövid távú lakáskiadás szabályozásával New Yorkban?

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek