Nyomtatás

Téli vásár helyett lehúzott redőnyök

207

Ruha, könyv, játék, bútor most nem kell a magyaroknak. Az iparcikkes boltok piacvesztése 600 milliárd forint volt tavaly, a mélyrepülésük pedig januárban is folytatódott – állítják szakértők.

A bolti forgalom tavaly decemberben az egy évvel korábbit 4 százalékkal múlta alul – derült ki a KSH nemrég megjelent adataiból. Az ünnepi hónap az elemzőket is meglepve 0,2 százalékkal még a novemberitől is elmaradt. Az idei év sem indult igazán jól. Mint a Blokkk.com leírta: 2021 januárjában a heti monitoros statisztika a hagyományos boltok körében mindössze 0,1 százalékos növekedést jelzett.

A részletek a szakértők szerint kísértetiesen hasonlítanak a korábbi hónapok mutatóira, így az élelmiszer és a napicikkek eladása nőtt, az iparcikkek és az üzemanyagok vásárlása viszont megint zuhant. Ami újdonság, hogy csökkent a gyógyszer-kereskedelem is. Az előző év januárjához képest 5 százalék a mínusz. A Blokk.com úgy látja, hogy végül a januári végleges boltos mérleg is mínuszban lehet majd.

Sokkal több a végleg lehúzott redőny, üres kirakat, a téli vásárt leváltotta a téli bezárás – summázták a jelenlegi helyzetet. Az iparcikkes boltok piacvesztése tavaly 600 milliárd forint volt.Ajándékvásárlás, téli vásár, minden ugrott, de egyelőre nem látszik, hogy a folytatásban lenne változás.

(Forrás: azenpenzem.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek