Nyomtatás

A visszaszámlálás elindult! Jön az idei Múzeumok Éjszakája!

323

A Múzeumok Éjszakája 2023 szlogenje és kiemelt tematikája: TRendben vagyunk.

A kiemelt tematikánál fontos szempont, hogy a legkisebb tájházaktól a szakmai gyűjteményeken át a legnagyobb múzeumokig mindenki valamilyen módon kapcsolódni tudjon akár meglévő gyűjteménye átalakításával, akár más, időszaki kiállítás, valamint – és leginkább - izgalmas kísérőprogramok szervezésével, ezért nagyon tág fogalomköröket választunk, melyekhez többszörös képzettársítással is lehet közelíteni.

A kiemelt téma inspirálni kívánja a múzeumokat, közgyűjteményeket arra, hogy az adott évben egy, a már megszokottól eltérő programmal várják az érdeklődőket.

Trendek váltakoznak, újabb és újabb hullámok követik egymást, mégis van, ami örök. Melyek az örök trendek, és melyek azok, amik rövidebb-hosszabb időre feltűnnek, hogy nyomtalanul vagy nyom nélkül eltűnjenek és átadják a helyüket valami újabb és felkapott irányzatnak? És vajon van-e ideális állapot, amikor az adott irányzat, trend egyben egyfajta kiegyensúlyozottságot teremt akár egy adott művész életében, akár egy (művészeti) korszakban? De fontos az is, hogy a múzeumi világ kövesse a trendeket; akár a múzeumpedagógia megújulásával, akár az audiovizuális eszközök bevonásával (t)rendben kell lenni, hogy az adott intézmény eljuttathassa a látogatóig az évszázados/évezredes értékekeit.

Fontos, hogy a Múzeumok Éjszakája program részeként minél több érdekes, nem megszokott kísérőprogram, élményprogram közül választhassanak a látogatók. Erre nyújt egyfajta tág lehetőséget az idei kiemelt tematika is. A konkrét programtervek megvalósításának érdekében olyan kérdéseket fogalmazunk meg, melyek segítenek irányt mutatni és támpontot adhatnak a programok összeállításához.

További információk>>

| Fotű: welovebudapest.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek