2024. április 25., csütörtök - Márk

Események

Budapesten versenghetnek a kódolók

288

Hat éve indult hódító útjára a Junction-mozgalom Finnországból, az ebből kinövő JunctionX hackathon-sorozat pedig villámgyorsan letarolta a globális tech közösséget és a kódolók kedvencévé vált világszerte.

A nemzetközi megmérettetés ismét Közép-Kelet-Európába hívja a tehetséges IT-fejlesztőket október 22. és 24. között, hogy innovációikkal és szakmai felkészültségükkel lenyűgözhessék a piaci nagyágyúkból álló zsűrit és a közönséget. A legjobb csapatokat akár 3000 euróval díjazzák, ötleteiket pedig a zsűriző vállalati szakértők támogatásával akár meg is valósíthatják. Nagy lehetőség ez a magyar fejlesztők számára, hiszen akár személyesen is versenyezhetnek a budapesti kódoló maratonon.

Nem mindennapi sikertörténet áll a JunctionX mögött, hiszen csupán néhány év alatt a nemzetközi tech közösség egyik legjelentősebb hackathon-sorozatává nőtte ki magát, és a világ számos pontján a helyi fejlesztői kultúra szerves részévé vált. Október 22. és 24. között újra Budapestre érkezik a népszerű kódolóverseny, a nevezőknek pedig éppen 48 óra áll a rendelkezésükre, hogy megmutassák egyedi ötleteiket és techtudásukat. A megmérettetés a Prezi és az IBM Budapest Lab spinoff-ja, a CraftHub szervezésében valósul meg Magyarországon a hazai rajongók legnagyobb örömére: a hibrid esemény az EPAM jóvoltából személyesen is látogatható lesz, akinek azonban nincs lehetősége csatlakozni, az online térben is részese lehet az élménynek.

Az innováció a lételemed? Mutasd meg!

A szervezők október 20-ig várják az összeszokott csapatok és a magányos farkasok jelentkezését. A hackathon menetrendje egyszerű: a nevezők október 22-én ismerkedhetnek meg a különböző kihívásokkal, majd azonnal meg is kezdhetik az ötletelést. Ezt követően pontosan 2 nap áll majd rendelkezésükre, hogy összeállítsák a projektjüket bemutató 2 perces videót, illetve leadják az elkészített forráskódot. Mivel a pitch videó elsődleges célja, hogy „eladja” a zsűrinek a fejlesztők által kitalált ötletet, a prezentációkon kívül tartalmazhat vicces animációkat vagy akár demókat, a lényeg, hogy megmutassa, a nevezők sikeresen kombinálták a kreativitást és technológiai tudást a kihívás teljesítéséhez. Amennyiben a csapatok elakadnának a feladat megoldása során, bármikor kérhetnek segítséget a közreműködő mentoroktól.

„A hackathonra nem csak az öreg rókák jelentkezését várjuk, sőt, az egyetemisták, pályakezdők, fiatal fejlesztők akár előnyt is kovácsolhatnak abból, hogy friss szemmel tekintenek a világra és a szakmájukra. Lesz olyan kihívás, ahol szükséges a magas szintű programozói tudás, de olyan is, ahol inkább a kreativitás, innovatív gondolkodásmód, business skillek lesznek hasznosabbak. Nagyon örülünk, hogy ismét elhozhatjuk a JunctionX-et Budapestre, hiszen egy nyitott szemléletű, nagyon újszerű kódoló eseményről van szó, ez pedig egybevág a céljainkkal: IT-rendezvényeinkkel egy élő, dinamikusan fejlődő globális közösséget szeretnénk létrehozni, melynek alapja a tudásmegosztás és az együttműködés” – mondja Baccifava Médea, a szervező CraftHub egyik alapítója.

Többezer eurót érthet a legjobb megoldás

A JunctionX Budapesthez csatlakozó vállalati partnerek által kitalált és szponzorált kihívások nyertesei 1500-2000 euró értékű nyereménnyel gazdagodhatnak minden győzelemmel, a közönségszavazás nyertese pedig 500 eurót kap jutalmul a Crafthub-tól. Az egyes kihívások bajnokai a mezőny által választott kedvencekkel együtt élőben prezentálhatják újra ötleteiket, illetve válaszolhatnak a projektek kapcsán érkező kérdésekre. Ebből a körből kerül ki a JunctionX Budapest abszolút győztese pedig összesen 3000 eurós pénzdíjjal távozhat. Az indulók számára azonban a bőkezű díjazás mellett az is vonzó lehet, hogy a nemzetközi közösségnek és a vállalati partnerek képviselőinek is megmutathatják magukat, a legjobb ötletekre pedig akár le is csaphatnak a szponzorok. A JunctionX Budapest idei szakmai partnerei az EPAM, a Vodafone, a Varian és a Wise, a fődíjat a Google ajánlotta fel, míg kommunikációs fronton a Bosch és az Erste is segíti a szervezők munkáját.

„Izgatottan várjuk a hazai kódolók jelentkezését a JunctionX Budapestre, hiszen a magyar szakemberek hagyományosan kiválóan szerepelnek a hackathonokon. A legutóbbi CraftHack ötletversenyünkön a zsűri fődíját és a közönség szavazatait is egy magyar csapat innovációja nyerte el: a Blink nevű formáció egy, a jövő munkahelyeit támogató belső kommunikációs applikációt hozott létre, mely a közösségépítést, a rugalmas és befogadó céges kultúra kialakítását segíti. Ehhez hasonló, a gyakorlatban is eladható megoldásokat várunk a versenyen, melyekben a piaci szakemberek is megláthatják a fantáziát” – teszi hozzá Baccifava Médea.

| Forrás: mmonline.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Olvasta?

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Agility nap a Ligetben, 2024. április 28.

Agility nap a Ligetben, 2024. április 28.

More details
Komáromi erődfeszt, 2024. május 3-5.

Komáromi erődfeszt, 2024. május 3-5.

More details
Országos Diesel Találkozó, 2024. április 30. - május 1.

Országos Diesel Találkozó, 2024. április 30. - május 1.

More details
Városligeti Majális, 2024. május 1.

Városligeti Majális, 2024. május 1.

More details
Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Napja, 2024. április 26-28.

Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Napja, 2024. április 26-28.

More details
Totalcar Parkoló Parádé, 2024. április 28.

Totalcar Parkoló Parádé, 2024. április 28.

More details
ArchiKids VárosÁlmodók Fesztivál, 2024. április 27.

ArchiKids VárosÁlmodók Fesztivál, 2024. április 27.

More details
Futófesztivál, 2024. április 27.

Futófesztivál, 2024. április 27.

More details