Nyomtatás

Az úticél maga a reptér – 2024. február 17.

2024-02-12 580

A hosszúlépés.járunk vezetett sétáján ezúttal nem a kiindulási pont, hanem maga az úti cél lesz a Liszt Ferenc Repülőtér 1-es terminálja. Ezúttal csomagok, poggyászok és bármiféle sietség nélkül járhatjátok be a repülőtér 1-es termináljának grandiózus tereit, ahol mintha megálljt parancsolt volna az idő. A séta résztvevői bepillantást kapnak Ferihegy 1 leghíresebb utasainak történetébe, akárcsak napjaink légiközlekedésébe a repülés aranykorától kezdve.

Ahol lobog a szélben a szélzsák

Ferihegy 1 hatalmas tereiben megállt az idő: a reklámok, a check-in pultok, a feliratok és a csomagszállító szalagok is pont úgy néznek ki, mint amikor az utolsó utas átlépte a kaput. Repülőtérbejárásunkon felfedezzük, mi minden történt a  légiközlekedés aranykora óta, amikor a kiválasztottakat repülni hívta a magas ég. Divatos volt itt minden stílus, a szerencsés utasok legjobb ruháikban szálltak fel a gépekre,  ahol pezsgővel és elegáns étkészlettel várták őket a légiutaskísérők.

Sietség nélkül sétálunk végig a terminál kanyargó útjain, ahol egykor fürge léptű emberek siettek a fedélzetre.  Elmeséljük Ferihegy 1 leghíresebb utasainak történetét és a reptér átadása óta eltelt évtizedek fordulatait. Végül az is kiderül, mi minden történik napjainkban az utasok nélküli repülőtéren. 

A sétát az Aeroparkkal együttműködésben szervezzük meg. A résztvevők a sétán kapott kupon birtokában 20% kedvezményt kapnak az Aeropark belépőjegyből a séta napjától számított két hónapon belül.

Biztonsági előírások miatt a terminál területére a bejárás csak személyes adatok megadásával lehetséges! A séta 12 éven aluli gyermekek számára nem ajánlott, 6 éven aluli gyermekeket pedig nem tudunk fogadni a programon. Érvényes személyi igazolványodat (vagy útleveledet, vagy jogosítványodat) kérjük hozd magaddal! Amennyiben sikeresen regisztráltál a programra, 2 héttel a séta előtt felvesszük veled a kapcsolatot adatfelvétel céljából. Köszönjük megértésedet!

A séta időpontjai: január 13., február 3., 10., 17.

| Információ: hosszulepes.org/tour-details/ablak-a-vilagra

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek