Nyomtatás

Tihanyi Levendula Fesztivál és Levendula Hetek, 2023. június 17. - július 2.

2023-06-13 943

A szervezők 2023-ban is kreatív ötletekkel újítják meg a Tihanyi Levendula Fesztivál programját és természetesen a Levendula Hetek sem marad el. Ki ne ismerné a legendás Beatles egyik legnépszerűbb számát, az All you need is love-ot? Sokféle helyzetben megállja a helyét, üzenete egyértelmű: a legtöbb, amire szükségünk van, az a szeretet.

Nem véletlen, hogy a Levendula Hetek szervezői az idei rendezvény mottójául az „All you need is lavender.” szlogent választották. A 19. fesztiválnak a központi témája az lesz, mitől olyan különleges növény a levendula.

A levendula termesztésének Magyarországon és a mediterráneumban is régi hagyománya van. Csodás látványa és illata, sokrétű felhasználhatósága, és értékes, gyógyító beltartalmi összetevői okán a virágnak hatalmas rajongótábora van. 

Levendula SZEDD MAGAD!
Időpont: 2023. június 16. – július 2.


Idén is megrendezi a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatósága a Levendula Szedd magad! programot a Tihanyi-félszigeten. Jöjjön el Ön is, gyönyörködjön az illatos és látványos levendulamezőben, szedje tele a helyszínen vásárolt aratótáskát és vigye haza a virágokat és az élményt!

Helyszín: Tihanyi-félsziget, Tihanyba vezető (7117-es) út mellett (Gödrösi elágazó)
GPS: 46.919750, 17.864778

Máshol is lesznek Szedd magad! levendulaszüretek. Nézd meg az országos listánkat! Levendulaszüret 2023-országos lista a szedd magad levendulás kertekről


A Tihanyi Levendula Hetek programja

| Képek: Vidéki élet magazin, pexels, pixabay, www.levendulahaz.eu
| Forrás: videkielet.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek