Nyomtatás

Lányok Napja Fesztivál - A jövőt most alakítod - 2022. október 18.

2022-10-10 633

Egy fesztivál lányoknak a lányokért és a közös jövőnkért. Képzeljünk el egy hagyományos pályaorientációs napot, és felejtsük is gyorsan el! Milyen lehet egy nap alatt megmenteni a bolygót, robotokat idomítani, tornyot építeni valamelyik érzékszervünk nélkül vagy az okostelefonunkról irányítani egy modern gazdaságot?

A Nők a Tudományban Egyesület (NaTE) gondolt egy nagyot, és a Lányok Napja programsorozat új állomásaként október 18-án egynapos fesztivált szervez az Akvárium Klubban fiatal lányoknak. Jövőmentő misszió, laborkirálynő meetup, világmegváltó kerekasztal-beszélgetések, pezsgő workshopok – közös agyalás, problémamegoldás, interakció minden mennyiségben.

Nagyvállalatok, egyetemek és kutatóintézet várják standjaikon gondosan megtervezett programokkal a felső tagozatos, középiskolás és egyetemista lányokat a Lányok Napja Fesztiválon, hogy a lehető legszórakoztatóbban és legnyitottabban térképezhessék fel a STEM (természettudományok-technológia-mérnöki tudományok-matematika) területekhez közel álló szakmákat és a jövőben rejlő lehetőségeket. Délelőtt előadások és kerekasztal-beszélgetések színesítik a napot, délután pedig indulhat a csapatmunka: kódfejtés, logikai feladatok, villámgyors problémamegoldás tudósok és feltalálók bőrébe bújva – játék a közös jövőnkért.

A lányok színes, változatos szakmákat ismerhetnek meg, hogy könnyebben eldönthessék, miben szeretnének elmélyülni a későbbiekben. Mit csinál a UX designer? Mi fán terem az adattudós, a környezetvédelmi mérnök vagy a mechatronikai mérnök? Mivel foglalkozik az egészségügyi, a logisztikai vagy az anyagmérnök? A Lányok Napja Fesztiválon mindegyik kérdésre van válasz.

Kiderül, milyen szoftvert hívnak segítségül a kedvenc hollywoodi sorozataink fordításához, milyen környezetvédelmi megoldásai lehetnek egy mobilcégnek, mi is az az öntöződrón és okostraktor, milyen lehet a jövő városa, vagy hogy hol tart most a mesterséges intelligencia.

A fesztiválon szeretettel látják a pedagógusokat és szülőket is a Felnőttmegőrzőben. A nekik szervezett műhelyfoglalkozáson többek között azt járják körül, hogy értelmezik a tanulási nehézségeket a fiúk és a lányok, illetve hogy a felnőttek hogyan segíthetik őket a pályaválasztásban?

Azoknak sem kell aggódniuk, akik szívesebben ismerkednek ezekkel a szakmákkal terepen, hiszen a „hagyományos” Lányok Napja sem marad el: 2023. április 27-én folytatódik a kaland!

A Lányok Napja Fesztiválon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezés itt!

A Felnőttmegőrzőbe itt jelentkezhetnek.

További információ és részletes program.

| Esemény Menedzser

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek