Nyomtatás

Éjszaki parádé a vidéki állatkertekben is

2021-08-27 527

Az állatok éjszakai megfigyelésének lehetőségén túl, különleges hangulat és izgalmas programok várják az érdeklődőket a pénteki Állatkertek éjszakáján. A kezdeményezéshez több hazai helyszín csatlakozott.

A Fővárosi Állat- és Növénykert programjai augusztus 27-én este 7 órától kezdődnek. Többféle állatbemutató, mókás fókaest, elefánttorna garantálja a jókedvű kikapcsolódást. A Kaukázus zenekar akusztik koncertje mellett többek között fény ledshow, tűzzsonglőrök, éjszakai tapizoo szórakoztatja a közönséget, de az arcfestés és a jósda sem hiányzik majd a vidám kavalkádból. Ismeretterjesztő előadás is lesz állati hálószobatitkok címmel a Varázshegyben.

A Debreceni Állat- és Növénykertben is nagyon készülnek a pénteki eseményre. Az intézményben számos afrikai állatfaj él, ezért idén a fekete kontinens különböző aspektusait igyekeznek bemutatni. A homok tematika gondolata egyéves zsiráfjuk, Zahara nevéből, szójátékkal született, utalva a szaharai homokra. Lesz homokszobrász- és tűzzsonglőr-bemutató, kvarcbox, törzsi hastánc, gasztronómiai különlegességek. Folyamatosan mennek majd az „Állatok akcióban" programjai is. Az Afrika-röpde épületében egyébként augusztus 31-ig hazai és nemzetközi kincseket bemutató ásványkiállítást lehet megtekinteni.

A Mecsek hegyoldalába felkapaszkodó Pécsi Állatkert is színes programokkal rukkol elő péntek este. A főépület homlokzatát falfestés szépíti majd meg a jeles napon, lesznek látványetetések, tűzzsonglőr- és csillagászati bemutatók. A kisebbeket akadálypálya és arcfestés, a nagyobbakat bátorságpróba várja.

Csatlakozott a kezdeményezéshez a mackók mellett többek között farkasoknak, mosómedvéknek, ormányos medvéknek, többféle madárnak otthont adó Veresegyházi Medveotthon is. A szervezők éjszakai lámpás vonatozással, lámpás állatkereső játékkal, tűztánccal, előadásokkal várják a kíváncsiakat. Ezen az estén tartják a fiatal bocsok névadó ünnepségét is.

| Forrás: turizmus.com

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek