Nyomtatás

Megszólal a Neckermann – exkluzív interjú Békefi Veronikával

2019-09-30 595
Már többen érdeklődnek a Neckermann Magyarország megvásárlása iránt, külföldi és hazai befektetők egyaránt. A magyar utazási irodának 1400 utasa tartózkodott külföldön osztrák anyacége fizetésképtelenségének bejelentésekor – nyilatkozta az ügyvezető, akit a folytatásról is kérdeztünk.
Megtartják-e az október 9-re meghirdetett partnerpartijukat, és mit fognak mondani a viszonteladóiknak?

Békefi Veronika: Az elmúlt napokban a rendezvény szervezése, talán érthető okokból kifolyólag, némileg háttérbe szorult. Egyelőre nem tervezzük a lemondását, legfeljebb szükség esetén későbbre halasztását.

Ha az osztrák tulajdonos csődöt jelentett, az nem jelenti automatikusan a magyar leányvállalat csődjét is? Ha nem, miért nem?

B. V.: Nem, nem jelenti. A magyar leányvállalat önálló magyar gazdasági társaság, melynek stabil a pénzügyi helyzete, kötelezettségeit teljesíti, és távol áll a fizetésképtelenség kritériumaitól.

Hogyan gondolják függetleníteni az osztrák tulajdonostól a Neckermann Magyarországot, amikor az fizetésképtelenséget jelentett, felszámolói szempontból tehát a jól prosperáló magyarországi leányvállat egy értékesíthető vagyonelemnek számít.

B. V.: Így van. Valóban fennáll az értékesítés lehetősége, és ezzel együtt az, hogy a cég tulajdonosának személye változik. Már jelenleg is többen érdeklődnek a jól működő, egészséges magyar cég megvásárlása iránt, külföldi és belföldi befektetők egyaránt.

Többféle struktúrában is tovább működhet a magyar Neckermann. Ez ügyben a döntés joga az osztrák tulajdonost, illetve a tulajdonosi jogokat gyakorlót illeti.

Olvass tovább: Megszólal a Neckermann – exkluzív interjú Békefi Veronikával

(Esemény Mendzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek