Nyomtatás

Hortobágyi Szent Mihály-napi Vigasságok, 2019. szeptember 28.

2019-09-23 342

hortoÚjabb jeles nap alkalmából csalogatjuk az érdeklődőket a hortobágyi Pusztai Állatparkba. A hivatalosan szeptember 29-én ünnepelt Szent Mihály naphoz számos népszokás kapcsolódik. A gazdasági év fordulója, az ősz kezdete ez a nap, amikorra véget ér a betakarítás, az állatokat, elsősorban a juhokat elkezdik behajtani a nyári legelőkről,...

...egyes helyeken a pásztorok már el is számoltak a gazdáknak a nyájjal, szegődtették őket a következő esztendőre. Ezt megünneplendő, gyakran nagy lakomát, bálokat rendeztek a pásztorok. Az idő hidegre fordul, elkezdődnek a benti munkálatok, lakodalmak, a „kisfarsang” ideje.

Szeptember utolsó hétvégéjén a Pusztai Állatpark is a pásztorok ételeitől lesz illatos, akik bográcsban készítik a slambucot és a pörköltet. A vállalkozó kedvű családok, csapatok benevezhetnek a Pusztaolimpiára is, ahol olyan izgalmas feladatok során mérhetik össze tudásukat, mint a lápon járás, szekér-, vagy vízhúzás, bárányfogó verseny.

Időpont: 2019. szeptember 28.
Helyszín: Hortobágy, Pusztai Állatpark
További információk: pusztaiallatpark.hu

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek