Nyomtatás

Hungarikum piknik a Szépasszonyvölgyben, 2019. március 30-31.

2019-03-25 461

szepasszonyAz Egri Tavaszi Fesztivál keretében különleges eseményre, Hungarikum Piknikre várják az érdeklődőket március 30-án és 31-én a Szépasszonyvölgyben.Hazánk gasztronómiai hungarikumai ezúttal egy közös fesztiválon vesznek részt, melyeket megismerhetnek az ország különböző részeiből érkező vendégek a hevesi megyeszékhely bornegyedében.

Nemcsak nemes italok és ételek, hanem koncertek, népművészeti és gyermekprogramok is várják a látogatókat. A program szerint március 30-án hungarikum kirándulást rendeznek, amikor gasztronómiai különlegességeket kóstolhatnak az ínyenc falatokat kedvelők. A leghíresebbeket, mint a karcagi birkapörköltet, a bajai halászlét, a szürke marha gulyást, a csabai kolbászt, a szegedi paprikás csülkös bablevest, a ludaskását, a Gundel palacsintát, a kürtős kalácsot ezen a két napon együtt találhatják meg az érdeklődők.

A szervezők bikavér túrát és játékokat is terveznek a bornegyed pincéiben, valamint két étteremben. Az érdeklődők kóstolóját pedig a gólyalábasok és óriás bábosok is igyekeznek még hangulatosabbá tenni. Lehet majd íjászkodni az Egri Vitézlő Oskola tagjainak közreműködésével. Este pedig Hungarikum piknik after bulit tartanak az Ostoros Borbárban. A piknik második - záró - napján finom falatokat, játékokat és látványosságokat kínálnak a vendégeknek, a gyerekeknek pedig bábszínházi előadással kedveskednek. A völgyben található Márai Központba látogatók kiállítást tekinthetnek meg, amelyen bemutatkozik a Fejér Megyei Hungarikum Játékpark és Mintakincstár.
 
Forrás: turizmus.com
Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek