Nyomtatás

Így gondolkoznak a vendéglátásról a luxusszállodák vezetői

2019-01-31 634

luxHogyan látják a vendégek változó igényeit a hostelek igazgatói és mit jelent valójában a luxus egy 5 csillagos szálloda esetében a vezetők szerint? Miért szeretik a vendégek jobban a hosteleket, mint az Airbnb-s lakásokat, és miben más most egy luxusszálloda, mint régen? Ezekre a kérdésekre adtak választ a szakértők, a Hotco 2019 Konferencia beszélgetése során.

Rupert Simoner - a Vienna International Hotelmanagement AG vezérigazgatója arról számolt be, hogy még mindig jó befektetésnek számítanak a hostelek, rugalmas eszközök, amelyeknél ráadásul magas hozamot lehet elérni. A vendégek oldaláról is pozitívak a visszajelzések, egyrészt kevésbé tartják unalmasnak szemben egy hotelszobával, ahol a kreativitás ritkábban kap helyet, másrészt alkalmasabb a hosszú távú tartózkodásokra is. Bár az utóbbira egy Airbnb lakás is megfelelő lehet, a hostelekben a közösségteremtő élmény is megvan, és nem érzi úgy magát a vendég, mintha a saját szobájában töltené a nyaralását.

Andras Holczer - Feasibility and Development Manager, MEININGER Hotels, a régiós városokban rejlő potenciál kapcsán elmondta, hogy Budapest mellett Prága, Bukarest, Varsó és Krakkó igazán érdekes helyszínek. Arról pedig, hogy mekkora fejlesztés szükséges ahhoz, hogy profitábilis legyen a beruházás azt nyilatkozta, hogy körülbelül 4 ezer négyzetméteres szálláshelyet érdemes fejleszteni, a cég Budapesten hamarosan megnyíló 184 szobás szállodája pont optimális méretekkel rendelkezik.

Henri Wilmes - CIO, A&O Hotels and Hostels, többek között a foglalások összetételéről beszélt. Náluk a legtöbb foglalás direkt üzletkötés, aminek az az oka, hogy nagyon sok iskolás csoportoknak nyújtanak szálláshelyet. Andras Holczer ezzel kapcsolatban arról számolt be, hogy az online szálláshelyeket kínáló portálokon keresztül körülbelül a foglalások 60 százaléka érkezik be hozzájuk.

maxi

De mennyivel ad többet egy luxushotel?

A konferencia következő beszélgetése során azok a szálláshelyek kerültek előtérbe, amelyek kifejezetten a luxus kategóriába sorolhatóak. Mary Gostelow, a Gostelow Report alapítója azzal a kérdéssel fordult a beszélgetés résztvevőihez, hogy mit tapasztalnak, miben más most egy 5 csillagos szálloda mint amilyen régen volt. Roland Paar - Head of Hotel Investments, SORAVIA Group elmondta, hogy teljesen mások a mostani szállodák, igaz, hogy az épület lokációja továbbra is nagyon fontos, de lényeges, hogy legyen valamilyen szórakoztatási funkció is, amivel a szállóvendégek új élményeket élhetnek át.

Shafi Syed - Senior Vice President, Hotel Development - EMEA, Caesars Entertainment, a szórakoztatást, a tapasztalati élményeket és a dizájnt emelte ki, amikor arról kérdezték, hogy mit jelen valójában a luxus egy szálloda esetében. Kenneth Hatton - Senior Vice President - Global Development, Belmond, hozzátette, hogy az előbb említetteken felül a vendégek sokszor azt is igénylik, hogy a luxus egyfajta egyszerűséggel párosuljon. A régió fővárosairól elmondta, hogy szerinte a legnagyobb potenciállal Budapest, illetve Bécs rendelkezik.

Forrás: portfolio.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek