Nyomtatás

IV. Int. Budapest - Tata Rallye Historic Regularity, 2019. május 4.

2019-01-25 897

bptata2016-ban új versenysorozat indult Magyarországon, noha Európa-szerte már hosszú évek óta népszerû. Ez a versenykategória a historic regularity rallye, melyeken a rendezvény szervezô csapata az eleje óta részt vett. A tavalyi sikeren felbuzdulva a Budapest-Tata Rallye Historic az idei évben is megrendezésre kerül. A regularity kategóriát leginkább átlagtartó futamnak lehetne hívni magyarul.

Lényege, hogy a versenyzôk az itinerben megadott pontos átlagsebességhez tartsák magukat a kijelölt szakaszok teljes hosszán. A rangsor a tökéletes sebességtartástól való eltérésért kapott hibapontok alapján alakul ki. A szervezôk az idômérést a modern rallyeban is használt, kipróbált méréstechnikai eszkökökkel követik az egész futam alatt. Fontos megjegyezni, hogy a verseny teljes útvonalán a KRESZ szabályai érvényesek, és a mért szakaszokon az átlagsebességek sehol nem haladják meg az 50 km/h átlagot. A verseny egésze forgalom elôl nem elzárt közúton, ill. erdôgazdasági utakon zajlik, így nem kell kockáztatni az autó épségét a siker érdekében.

Remek hangulatú, szinte idôutazással felérô élménnyel számolhatnak az indulók, melyet az idei évben 40 autóban maximalizáltunk. Igazi rallye érzést élhet át minden versenyzô kezdve a rajtceremóniától, az idôellenôrzôkön keresztül, a célba érkezésig.

Időpont: 2019. május 4.
Helyszín: Budapest-Tata
További információk: facebook.com

(Esemény Menedzser)

 
Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek