Nyomtatás

Tokaji Szüreti Napok, 2018. október 5-7

2018-10-05 987

tokajTokajban 1932 óta rendezik meg a Szüreti Napokat. A borvidék névadó településén hagyományosan október első hétvégéjén ünneplik a szőlőt és a bort. 2018-ban október 5-7. között kerül megrendezésre a Tokaji Szüreti Napok.


A hagyományos programelemek mellett (szüreti felvonulás, főzőverseny, borászati-gasztronómiai események, színpadi műsorok stb.) az idei rendezvény is rengeteg programmal várja a városba érkezőket.

Gyerekműsorok és foglalkozások, színes színpadi produkciók és a hagyományos szüreti felvonulás is szerepel a fesztivál programjában.

néptánc

A Tokaji Szüreti Napok a borvidék legrégebbi, még ma is működő rendezvénye. Az 1932-ben rendezték meg először és az évek során Hegyalja legismertebb rendezvényévé nőtte ki magát.

Legnagyobb érdeklődés a Szüreti Felvonulást kíséri, a több száz fős menetben

Tokaj-Hegyalja apraja-nagyja képviselteti magát.

A felvonuláson megjelennek a borvidék települései valamint azokra a hagyományokra is emlékeznek, amelyek a térség sajátosságát adták.

felv

A szervezők törekszenek arra, hogy a legszélesebb körű programkínálatot állítsanak színpadra ezalatt a három nap alatt, így a

népzenétől kezdve a magasabb kulturális értékekig bíró előadásokon át a könnyűzenei műfaj legkedveltebb művészei lépnek fel.

Ebben az évben egyebek mellett az Eurovíziós dalfesztivált megjárt Freddie, a Neoton Famíliával generációk kedvencévé vált Csepregi Éva és Végvári Ádám kiszenekaros koncertjével, valamint a több mint tíz év után Tokaj főterére visszatérő Republic együttes koncertjével várjuk a látogatókat. Rendszeres kísérőrendezvénye a Tokaji Szüreti Napoknak a Tokaji Vár Napja, ahol az egykori Rákóczi várat kutató régész valamint a Tokaji Múzeum munkatársai invitálják „időutazásra” az érdeklődőket a Bodrog folyó túlpartján fekvő romhoz.

bor

A Tokaji Szüreti Napok gasztronómia és borkínálata is egyedülálló a térségben, az októberi rendezvényen a borvidék legjelentősebb termelői, pincészetei kínálják boraikat. Emellett a belvárosban és a pincesoron nyitott pincékkel várják a látogatókat és több borászat külön erre az alkalomra kóstolókat, pince- és dűlőtúrákat illetve kisebb koncerteket is szervez. A város sétálóutcáján és főterén pedig kézműves vásár kíséri a három napos rendezvényt.

tokaji

Időpont:2018. október 5-7.
Helyszín: Kossuth tér és Tokaj más helyszínei
További informácik: www.tokajiszuretinapok.hu

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek