Nyomtatás

Szegedi Jazz Napok, 2018. november 9-10.

2018-10-01 434

szegedjazzA közel öt évtizede működő Szegedi Jazz Napok a műfaj egyik legrangosabb magyarországi eseménye, melyet az igényes művészválasztás és az eredeti, színvonalas koncertek tettek ismertté határainkon túl is. Az idén ismét a műfaj két ikonikus alakja érkezik Szegedre. Az egyik Arild Andersen, minden idők leghíresebb európai jazzbőgőse. 

Óriási szerepe van a norvég jazz felvirágoztatásában, emblematikus stílusa, egyéni hangzása iskolát teremtett. 1969-73-ig tagja volt Jan Garbarek első zenekarának, neve összeforrt az ECM kiadó sikereivel, melynek kezdettől fogva egyik vezéralakja. A jónevű GET THE BLESSING az utóbbi évek legmagasabban jegyzett jazzegyüttese Britanniában. A kényes angol közönség- és kritikai ízlést kielégíteni képes kvartett alapítói Clive Deamer és Jim Barr, a nagyon menő és befutott bristoli trip-hop zenekar, a PORTISHEAD tagjai voltak.

Időpont: 2018. november 9-10.
Helyszín: Szeged
Információ:  szegedtourism.hu

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek