Nyomtatás

Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztivál, 2018. szeptember 7-8.

2018-09-06 1204

dodolleMegy a gőzös, megy a gőzös… a Kanizsai Vásárra. A műdal létrejöttét a híres század eleji vásár ihlette, amely számos rendezvény alapkoncepciója is: azok célja a város főterének, az egykori piactérnek az eredeti történeti funkciójába való visszaállítása, és az utcaművészekkel és hagyományőrző produkciókkal a múltbeli vásári forgatag hangulatának visszaidézése

Ennek a szemléletnek, a hagyomány és a modernitás ötvözetének szimbóluma a városban az országos hírű Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztivál. A kedvelt krumplis étel, annak sokszínű elkészítése és felhasználása méltán érdemel egy kétnapos fesztivált az ősz kezdetén, idén szeptember 08-09-én. Hiszen Nagykanizsa a Dödölle fővárosa, és jó eséllyel pályázik arra, hogy rövidesen bekerüljön a Magyar Értéktárba, és Hungarikummá váljon. A kulturális programokkal tarkított gasztronómiai fesztiválon profi és amatőr főzőcsapatok mérhetik össze kulináris jártasságukat a dödölle és más népi ételek elkészítésében. 2006-ban és 2013-ban Guinness rekordok is születettek: 2500 adag dödölle egy üstben való elkészítésével és a 24 órás főzés-sütéssel.

Időpont: 2018. szeptember 7-8.
Helyszín: Nagykanizsa
Információ: www.kanizsafest.hu

(Esemény Menedzser) 

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek