Nyomtatás

XXIII. Medgyesegyházi Dinnyefesztivál, 2018. augusztus 3-5.

2018-07-09 599

dinnyeMedgyesegyházán századunk első felére vezethető vissza a dinnye termesztésének hagyománya. Mára a városban e gyümölcs termelése vált a vezető mezőgazdasági ággá. Az ország dinnyetermésének 60%-át adja a település és környéke, a dinnyekivitelnek pedig fele származik a délbékési, csanádi viharsarokból.

A településen olyan háromnapos szakmai és kulturális fesztivált kívántak szervezni, melyen a közönség számára ingyenes fesztiválok nyújtotta kikapcsolódás, szórakozás közelebb hozta az itt élő embereket egymáshoz, talán erőt is adott a termelőknek ahhoz, hogy felmerülő közös gondjaikra együtt találjanak megoldást. A szakmai előadásoknak már visszatérő vendégei vannak, neves előadók érkeznek a településre, hogy mindig újabb és újabb dinnyetermesztési szaktanácsokat adjanak a termelőknek.

A fesztivál elmaradhatatlan epizódja a játékos versengés, melyben van dinnyepakoló, dinnyesaccoló, dinnyeevő verseny. A legjobb elnyeri méltó jutalmát, nagyszabású ceremóniával dinnyelovaggá ütik. A "legtökösebb dinnye" címre a gazdák már tavasszal elkezdik dédelgetni a fesztivál idejére óriásira növő dinnyéiket.

A helyi kultúra képviselői, amatőrök, zenészek mellett a fesztiválon fellépnek a régió, a megye művészeti csoportjai színészektől kezdve a néptánc együttesekig.

Időpont:  2018. augusztus 3-5.
Helyszín:  Medgyesegyház
Információ:  www.dinnyefesztival.hu



(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek