Nyomtatás

III. Göcseji Dombérozó, 2018. július 14-22.

2018-07-09 539

bor koccintHuszonnégy zalai település összefogásával rendezik meg július 14. és 22. között a III. Göcseji Dombérozó elnevezésű rendezvényt 24 településen. A dombérozás gyakran használt kifejezés volt Göcsejben. A tájszó valószínűleg a dorbézolás lágyított, szelídített változataként terjedt el a zalai falvakban, de jelentése az idő múlásával elfelejtődött.

A fesztivál alapításával azonban a dombérozás új tartalmat kapott, és ismét bekerült a köztudatba – mondta el Magai Ágota, a rendezvény ötletgazdája.

A rendezvényt július 14-én, a tradicionális nyári munkához kapcsolódó aratónapokon nyitják meg Nován. A fesztivál napjain a göcseji falvakban templomi koncertekkel, kiállításokkal, színházi előadásokkal, mesterségbemutatókkal, játszóházzal és mesetanodával várják a látogatókat. Néprajzi, népdalos és néptáncos esteket rendeznek és felidézik a göcseji lakodalmas hagyományokat.

Gyalogos és biciklistúrákat szerveznek, a családi csillagtúra egyik feladata az éjszakai állathang-felismerés lesz. A falvakba betérő vendégeket tájjellegű étkekkel, kemencében sült kenyérrel, langallóval, rétesekkel kínálják

Időpont:  2018. július 14-22.
Helyszín:  több helyszín
Információwww.hirado.hu

 (Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek