Nyomtatás

Te jössz! – Kiállítás a társasjátékokról, 2018. június 15. - augusztus 20.

2018-07-04 435

tejosszA társasjátékozás napjainkban virágkorát éli. A kiállításon bebarangoljuk a társasok világát az Országos Kaszinótól a szabadulószobákig, a malomtól a propaganda játékokon át a Catan telepeseiig. Vigyázat, interaktív! Alig több mint 100 éve még olyan játékokat neveztek társasjátéknak, mint a bújócska, a zálogosdi, a barkochba, vagy a sport és ügyességi játékok.

Azóta az elemekből felépíthető-variálható táblák, a játékosok által irányított komplex karakterek, a filmszerűen összetett sztorik korát éljük.

A kiállítás során katolikus missziós játékokban jócselekedeteink és vétkeink segítenek vagy hátráltatnak minket, a harmincas éveknek hátat fordítva kell elfutnunk a ’48-as osztrák parancsnok, Hentzi-emlékművétől, és az államosítás után készült, budai hegyvidéken játszódó társasjátékok az Úttörő táborba vezetik utunk. A nagyobb tematikus egységek alapján szerveződő tárlat kiemelten foglalkozik többek között az életút-, gyermek-, felnőtt- és propagandajátékokkal, miközben arra is fény derül, hogy a legjobb magyar társasjátékok olyan neves művészek keze alól kerültek ki, mint Bortnyik Sándor vagy Pályi Jenő.

Időpont:  2018. június 15. - augusztus 20.
Helyszín:  Kisceli Múzeum
Információ:  www.kiscellimuzeum.hu



(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek