Nyomtatás

SÉTA AZ ÉLETÉRT- 2018. június 4.

2018-05-31 1569

setaazeletertMár nyolcadik éve menetelnek a magzati életért és egyben az emberi élet szeretetéért, védelméért, tiszteletben tartásáért Budapesten a „Séta az Életért” rendezvény keretében.  A Magyarok Európában Egyesület mellett idén a Várva Várt Alapítvány is társzervezőként vesz részt a június 4-i eseményen.

Ennek a sétának a mozgatórugója egyértelműen az emberi élet értékének kihangsúlyozása. Éppen azért esett a június 4-i dátumra a választás, mivel annak idején erre a napra – egészen pontosan 1956. június 4-re datálható a magyarországi abortusz törvény kihirdetése, amit akkor a Szovjetunióban megszabott irányelvekhez kellett harmonizálni. Így az '56-os év határozottan rossz változást indított el Magyarországon a babavédelem és a gyerekvállalás területén egyaránt - húzzák alá a szervezők.

Lukács Józseffel, a Várva Várt Alapítvány elnökével beszélgetett az Esemény Menedzser. Az interjú itt olvasható >>


seta szoro a5

Nagy öröm, hogy az évek során egyre többen kapcsolódtak be a sétába, ami általában a Városliget és a Tabán között zajlik. Ez hozzávetőleg 5-6 km-es távot jelent.  Az idei évben – mivel a Városliget átépítés alatt áll – a Hősök terén lesz a találkozó 16 órakor, majd néhány megnyitó beszéd után, innen indulunk el az Andrássy út egyik oldalán a Jókai térig (a Jókai szobornál lesz az első megálló).  Ezután tovább megyünk az Erzsébet majd a Március 15-e térre, és hagyományosan a Tabánban lesz a végállomás.

Időpont: 2018. június 4., 16.00 – 18.30
Találkozó: 16.00 órakor a Hősök terén
Információ:  https://www.facebook.com/varvavart/


Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek