Nyomtatás

Balaton napja 14 helyszínen

2018-05-25 566

balatoniregioSzombaton tartják a Balaton napját, az első egész Balatont körbeölelő régiós rendezvényt, amelynek keretében 14 balatoni helységben várják az érdeklődőket, ingyenes strandbelépéssel és programokkal. A főszezonnyitó piknik napját, ami egyben a balatoni összetartozás ünnepe is,

Idén először nem a víz hőfokához és az időjáráshoz igazodva tűzték ki, hanem a Balatoni Szövetség kezdeményezésére egy fix napra (május 26.), ezzel is megmutatva, ha nincs éppen strandidő, akkor is akad bőven színes program az üdülőrégióban. Az immár negyedszer tartandó eseményen újdonság lesz a korábbiaknál több sportprogram.

A csatlakozott tóparti települések a helyi adottságaiknak megfelelően eltérő programokkal várják az érdeklődőket, de mindenhol 14 órakor nyitják meg a főszezont a strandokon tóba futással, majd koccintanak a BalatonBorral, az ország első régióborával.

A Balaton napját ünneplő települések: Almádi, Alsóörs, Badacsonytördemic-lábdihegy, Badacsonytomaj, Boglár, Fenyves, Fövenyes, Füred, Györök, Keszthely, Lelle, Siófok, Szigliget és Vonyarcvashegy.

A programok közt lesz helyi vitorlásverseny, homokvárépítő- és gumimatrac-verseny, vagy éppen strandfoci-bajnokság, a legtöbb helyen gyermek- és családi programokról is gondoskodnak.

Egy-egy település részletes programjáról az esemény közösségi oldalán lehet tájékozódni.

(Esemény Menedszer - Turizmus.com)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek