Nyomtatás

V4 filmfeszt az Urániában, 2018. február 14-17.

2018-02-05 408

film1Az Uránia Nemzeti Filmszínház 2018. február 14. és 17. között Előhívás címmel filmfesztivált rendez a Visegrádi Csoport országinak filmjeiből. A rendezvény célja, hogy bemutassa, hogyan őrzi és hogyan idézi meg az egymáshoz sok közös szállal kötődő cseh, lengyel, szlovák és magyar filmes hagyomány a közép-európai lét és történelem közös tapasztalatait.

A műsorra kerülő, itthon ritkán vagy sosem vetített, nem egyszer tabutörő kultfilmek gyakori kötőanyaga az olykor lírai, máskor abszurd vagy groteszk humor, de a műveket az is rokonítja, hogy sokuk a négy ország alkotóinak közreműködésével, némelyik nemzetközi együttműködésben készült. A Balassi Intézet megbízásából, a budapesti Lengyel Intézet, a Szlovák Intézet és a Cseh Centrum közreműködésével, valamint az MTÜ támogatásával megvalósuló filmfesztiválon a vetítéseket beszélgetések és kiállítás kíséri. A filmeket eredeti nyelven, felirattal vetítik. A részletes műsor 2018. január 24-től érhető lesz elérhető.

Időpont: 2018. február 14-17.
Helyszín: Uránia
Információ: beta.v4kozosen.hu



(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek