Nyomtatás

Investment, Wealth and Savings (IWS), 2018. március 20.

2018-02-05 560

budapest hotel benczurGarantáltan nem fognak unatkozni 2018-ban a pénz-, tőke- és megtakarítási piaci szereplők, a piaci fejlemények mellett az adatkezelésre, illetve a befektetések átláthatóságára és a befektetővédelemre fókuszáló európai uniós irányelveknek való megfelelésről szól az év a hazai bankok, brókercégek és alapkezelők számára. 

2018-ban a nagy jegybankok elkezdhetik kiszívni a likviditást a piacról, az EKB a szigorítás útjára léphet, miközben sokan azt találgatják, hogy meddig tud fennmaradni a részvények magas árazása, és mikor indul be a kötvénypiacokon is jelentős változásokat hozó infláció és hozamemelkedés.

2018 fontos változásokat hoz az európai pénz- és tőkepiaci szereplőknek a MiFID 2. életbe lépésével is. A szabályozással érintett bankok, brókercégek, alapkezelők és befektetési tanácsadók igyekeztek felkészülni a január 3-ai határidőig, miközben sok kérdésre az utolsó pillanatokban sem kaptak érdemi válaszokat.

A bankok fókusza egyre inkább a prémium és privátbanki üzletágak felé tolódik, így a befektetések átláthatóságára és befektetővédelemre vonatkozó szabályoknak való megfelelés minden eddiginél fontosabb szerepet kap, miközben a pénzügyi szolgáltatóknak szembe kell nézniük a blockchain és a kriptovaluták befektetési szokásokra gyakorolt hatásaival is. 

A Portfolio Investment, Wealth and Savings (IWS) 2018 szakmai konferencia délelőtti programjának célja, hogy neves külföldi/hazai vagyonkezelők és piaci szakemberek segítségével adjon támpontot a befektetési szakemberek, privátbanki tanácsadók és értékesítők számára a 2018-as befektetési, vagyonkezelési és megtakarítási trendekről. A konferencia délutáni szekcióiban egyrészről a MiFID 2. bevezetésének gyakorlati tapasztalatait járjuk körül a hazai és régiós piaci szereplőkkel és szakértőkkel, másrészről kitérünk a blockchain és a kriptovaluták befektetési szokásokra és befektetési piacokra gyakorolt hatásaira.

Időpont: 2018. március 20.
Helyszín: Hilton Budapest City
Információ: www.portfolio.hu

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek