Nyomtatás

Infotér Konferencia - 2017.október 17-19.

2017-10-04 917

infoterAz idei Infotér Konferencia azt tűzi ki célul, hogy beazonosítsa azokat a teendőket, amelyek hazánk boldogulását szolgálják, és amelyekben az informatikának, az információs társadalom vívmányainak oroszlánrésze van. A gazdaságnak ma már nincs olyan területe, amelyben ne lenne meghatározó szerepe az informatikának.

Így magától értetődő, hogy a digitális agrárstratégiától a digitális munkaerőprogramon és a modern vállalkozásokon át az ipar 4.0-ig és az exportfejlesztésig mindent érintünk a téma kiemelkedő képviselőivel.

A konferencia nevéhez híven a legtöbb előadás és beszélgetés a digitális korban érvényesülő embert érinti: eHealth, idősügy, oktatás, digitális kompetenciák, nyílt forráskódú képzés, egyház és digitalizáció, művészetek és az informatika, de szó lesz a digitalizáció élettani, társadalmi és környezeti hatásáról is.

Számot adunk a hazai legnagyobb infrastruktúra-fejlesztési programokról, a Szupergyors Internet Projektről, az 5G kutatásokról, az akadémiai és a köznevelési internetes infrastruktúra fejlesztésekről, a kormányzati hálózatról és természetesen a telekommunikációs szabályozás legújabb kérdéseiről. A kibervédelem a digitális transzformációval párhuzamosan egyre jobban átszövi életünket. Ennek a területnek a tematizálásául a Nemzeti Kibervédelmi Stratégia és a Digitális Jólét Program idevonatkozó elképzelései szolgálnak.

Jövő év elejétől mindenki számára biztosítani kell az eÜgyintézéshez való hozzáférést. Ez a téma szolgáltatja az elektronikus közigazgatás témájú beszélgetések gerincét. Milyen fejlesztések szükségesek még ahhoz, hogy a teljes ügyintézés elektronikus alapon folyjon?

A diszruptív technológiák újabb és újabb területeket hódítanak meg. Már a tavalyi évben ízelítőt kaphattunk a pénzügyi szektor átalakulásáról, idén pedig bepillantást nyerhettünk annak forgatókönyvébe, hogy a kis és gyors halak hogyan fogják megenni a nagy, de lassúakat.

Természetesen a legújabb trendekről is értekezünk, így a digitális celebek világába is bepillantást nyerhetünk, beszámolunk a sharing economy tapasztalatairól és szabályozásáról is, és minden bizonnyal sokan most először fognak találkozni az eSport fogalmával. Az okos városok ugyan már a velünk élő realitás, ezen a területen azonban még rengeteg kiaknázatlan lehetőség van, amelyről a szakértők a Konferencián fognak számot adni.

Időpont: 2017.október 17-19.
Helyszín: Balatonfüred, Anna Grand Hotel
Információ: kwww.konferencia.infoter.eu

 

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek