Nyomtatás

Pécsváradi Leányvásár, 2017. október 20–22.

2017-10-02 825

neptancAz 1966 óta megrendezésre kerülő Leányvásár gyökerei a régmúltban erednek, mai, felújított formájában és tartalmában évtizedes hagyományokra tekint vissza. Zengővárkony és Pécsvárad magyar fiataljai Lukács-napjához kötődően találkoztak, ismerkedtek, szórakoztak október 18-ához közel eső hétvégen.

Ezeket a találkozókat nevezték el helyben tréfásan „kálomista búcsúnak”.

A programunkban kezdetektől jelen vannak a kézművesek, népművészek, akik napjainkra országos hírű népművészeti kirakodó vásárral és bemutatókkal színesítik a főutca hangulatát. Ugyancsak rendszeresek a bábosok, színjátszók, népzenészek, utcaszínházasok, mutatványosok előadásai gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt élményt nyújtó produkciói.



Hagyományossá váltak a rendezvényhez kapcsolódó kiállítások is, amelyeken elsősorban a település és a térség történelmi örökségét, népi hagyományait, kézművességét és egy-egy népcsoportot mutatnak be az ide látogató vendégeknek, érdeklődőknek. A rendezvény részét képezi a térség gasztronómiai kultúrájának a bemutatása is, az ide látogatók megízlelhetik a tájegység borait, és hozzá a híres sültgesztenyét.

Időpont: 2017. október 20–22.
Helyszín: Pécsvárad
Információ: pecsvaradileanyvasar.hu

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek