Nyomtatás

Szemléletváltás: a siker új pszichológiája, 2017. november 28.

2017-08-24 725

hvg szemleletMiért tudnak hasonló képességű emberek közül egyesek sikeresebbé válni, miközben mások az ígéretes kezdés után megakadnak egy adott szinten? Pusztán a hozzáálláson múlik, kiből lesz hatékony, jó vezető, és ki lesz az, akinek küzdelmes az út a célig? Akár tudatában vagyunk, akár nem, elménk folyamatosan rögzíti, mi történik velünk - monitoroz és értelmez.

Az elménkben zajló értelmezési folyamatokat szemléletmódunk irányítja. A különféle szemléletmódok felismerésével és megváltoztatásával sikeresebbé és elégedettebbé válhatunk, és ebben segíthetünk munkatársainknak is. 

A rögzült szemlélet olyan belső monológot eredményez, amely a bírálatra helyezi a hangsúlyt. „Ez azt jelenti, hogy jobb/rosszabb ember vagyok náluk.” 

A fejlődési szemlélet (growth mindset) alkalmazásával azonban nem értékeljük folyamatosan önmagunkat vagy másokat. Gondolkodásunk a tanulásra és a konstruktív reakciókra fókuszál: "Mit tanulhatok mindebből? Hogyan fejlődhetek?" Így segíti a vezetőket és munkatársaikat, hogy felfedezzék, gondolkodásmódjuk milyen hatással lehet a jövőbeni teljesítményükre és fejlődésükre.

Bemutatjuk a rögzült és a fejlődési szemléletmódokat, hogy a résztvevők:

  • megértsék a különböző szemléletmódok hatását saját és munkatársaik teljesítményre,
  • nyitottan tudják fogadni a változásokat és építkezhessenek a kudarcokból,
  • megtanulják, hogyan tűzhetnek ki hatékonyan személyes és vállalati célokat, 
  • nyitottak legyenek a kritikákra, és fejleszteni tudják a visszajelzési kultúrát a vállalatnál,
  • képessé váljanak megváltoztatni a szemléletmódjukat, ha szeretnék

A program kiindulási pontja lehet bármilyen vezetőfejlesztésnek, vagy akár értékesítési-, elkötelezettség és ügyfélélmény fejlesztési projektnek, hiszen segít a megfelelő attitűd formálásában és a változásokhoz szükséges helyes szemlélet kialakításában.

Időpont:  2017. november 28.
Helyszín: MÜPA - Művészetek Palotája
Információ: konferencia.hvg.hu

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek