Nyomtatás

Szigetvári Ostromnapok Fesztivál, 2017. augusztus 4-5.

2017-07-31 475

szigetvarA nagy sikerre való tekintettel 2017. augusztus 4-5-én ismét megrendezésre kerül a II. Szigetvári Ostromnapok Fesztivál, melynek helyszíne a Szigetvári Vár. A programokat tekintve minden korosztály igényeit kielégítve lesz kézműves vásár, gólyalábas vásári forgatag, színes gyermekprogramok, élőzenei koncertek, színvonalas hastáncbemutatók.

Korhű ostromjáték szórakoztatja a rendezvényre érkező vendégeket. A gasztronómia szerelmesei megismerkedhetnek a rendezvényen bemutatkozó német - osztrák Böllerschüttzenek, a horvát hagyományőrző csapatok, Krizevci Leányőrség és a törökországi Havsa Belediyesi Halk Danslari Toplulugu hagyományőrző csapat által készített ételek ízeivel.

Ilyen volt a tavalyi esemény "drón-távlatból":

A Szigetvári Vár – Nemzeti Emlékhely. 2006-ban az "Európai Örökség" ragos kitüntetést nyerte el. 2011-ben a Magyar Országgyűlés a "Civitas Invicta – a Leghősiesebb Város" címet adományozta Szigetvárnak elsősorban a magyar történelemben betöltött sorsfordító 1566-os várostrom emlékezetére. 2015-ben előbb "Történelmi Emlékhely", majd 2016-ban "Nemzeti Emlékhely".

Időpont: 2017. augusztus 4-5.
Helyszín: Szigetvár
Információ: www.szigetvariostromnapok.hu



(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek