Nyomtatás

Óbudai búcsú, 2017. június 24-25.

2017-06-13 936

gyerekekAz egykor messze földön híres Óbudai búcsú, a „Kirschen Kiritog” (Cseresznyés búcsú), mintegy háromszáz éves múltra tekint vissza. Eredetileg a Szent Péter és Pál Főplébánia-templom védőszentjeinek a búcsúja volt, és a főplébánia-templom körül tartották - tudta meg az Esemény Menedzser.

A Braunhaxler Óbudai Német Hagyományokat Ápoló Egyesület kezdeményezésére rendezi meg Óbuda–Békásmegyer Önkormányzata a 250 éves hagyományokkal rendelkező Óbudai búcsút, búcsút megnyitja: Menczer Erzsébet, a SZORAKÉSZ elnöke.

A programok között szerepel: Jancsi és Juliska – táncmese a GRIMMM-VSG Táncszínház előadásában, Nemzetiségi kórustalálkozó - a házigazda: Braunhaxler Dalkör, Ötvös Csilla Bartók- és Pásztory-díjas énekesnő és növendékei műsora, Hungarikumok kavalkádja Zsadon Andrea és Szolnoki Tibor estje, az Alma Együttes koncertje, Wolf Kati koncert  és Hot Jazz Band koncertje.

Időpont: 2017. június 24-25
Helyszín: Óbuda Fő tér
Információ:  www.obudainyar.hu

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek