Nyomtatás

V. Tájházak Napja, 2017. április 22-23.

2017-04-19 526

falusihazMagyarországi Tájházak Szövetsége felhívást tesz közzé az 5. TÁJHÁZAK NAPJA programjához történő csatlakozásra, melyet 2017. április 22-23-án tartunk. Idén is alkalmat kívánunk teremteni arra, hogy  tájházaink az érdeklődők figyelmének középpontjába kerülhessenek.

A megszokott látnivalók mellett izgalmas, színes programokkal, kuriózumnak tekinthető egyedi lehetőségekkel tárják ki kapuikat a látogatók előtt.

A paraszti hagyományban a legszélesebb körben volt ismert Szent György alakja, akinek ünnepnapja április 24-hez kötődik. A jeles naphoz legközelebb eső hétvégén hagyományteremtő programjainkkal nemcsak a tavaszi állatkihajtás egykori emlékeire, hanem a tavaszi megújulásra, a természet és az emberek újjászületésére is figyelmet kívánunk fordítani. Úgy véljük, ez a nap, a Tájházak napja remek lehetőség számunkra, hogy a hosszú tél után, a tavasztól őszig tartó nyitva tartás kezdetén kiemelt figyelmet fordítsunk saját szűkebb pátriánk egykori életmódjára, paraszti világaira, és mindarra, ami a hagyományos tudásból ma is hasznosítható, újraélhető modern világunkban is.

A tájházak ünnepélyes tavaszi kapunyitása alkalom arra is, hogy tavaszi, nyári programajánlatunkra, eseményeinkre felhívjuk leendő látogatóink figyelmét.

Időpont: 2017. április 22-23.
Helyszín: Országos
Információ:  A tájházak részletes programjai

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek