2024. május 3., péntek - Tímea

Archívum

IDET, PYROS, ISET – 2017. május 31-június 3.

2017-02-23 699

idetAz idei brnói biztonsági szakvásár átfogó képet mutat az ágazat elmúlt években kifejlesztett kínálatáról. A hadsereg, a rendőrség, a tűzoltóság és a vámhatóság egyaránt tervezi a felszerelés fejlesztését, megújítását és korszerűsítését. Csehország milliárdokat tervez a biztonságra fordítani, de hasonló fejlesztések zajlanak más országok kormányzati szerveinél is.

2017. május 31-június 3. között rendezik Brnóban három nemzetközi szakvásár, az IDET (védelmi és biztonságtechnikai), PYROS (tűzoltás-technikai és tűzvédelmi), valamint az ISET (rendőrségi, bűnüldözési és biztonságtechnikai) seregszemle együttesét. Tekintettel arra, hogy a három szakvásár tematikája szorosan összekapcsolódik, ezért rendkívül hasznosnak ígérkezik a részvétel.

Számos vállalat szolgálja ki a hadsereg mellett a rendőrséget és a tűzoltóságot vagy más fegyveres testületet is – a Brnói Vásárvárosban pedig egyszerre szólíthatják meg ezeket a célcsoportokat. A kiállítók között szerepel a Cseh Köztársaság hadserege, a Cseh Köztársaság rendőrsége, a Cseh Köztársaság tűzoltósága, valamint az önkéntes tűzoltóságok számos szövetsége, a vámhatóság, a büntetés-végrehajtás, az állami tartalékoló szolgálat és idén első alkalommal húsz város rendőrsége is. Ez az időpont, amikor sok év után ismét fontos beszerzéseket terveznek és hajtanak végre a hatóságok és a fegyveres testületek, kitűnő alkalom minden beszállítónak, hogy bemutassa újdonságait és teljes termékskáláját.

A termékek bemutatására rendelkezésre áll a Polygon – IDET Arena is, emellett pedig Zlaty IDET néven meghirdették a legjobb kiállítási tárgyak versenyét, amelyre a szervezők még izgatottan várják a nevezéseket. A szakvásárok megelőző, 2015-ös rendezése alkalmával harmincnál több ország 462 kiállítója mutatkozott be 51 ország 27.184 látogatójának.

Felgyorsítja a korszerűsítést a hadsereg

A globális biztonsági helyzetre reagálva a Cseh Köztársaság honvédelmi minisztériuma számos beszerzési projektet indított, és ezeket 2017 és 2030 között tervezik végrehajtani. Ami a honvédelmi felszereléseket illeti, 240 precíziós karabély és jövőre 40 mesterlövész puska beszerzését tervezik. A következő években lecserélik az orosz páncélelhárító fegyvereket, a lövészegységek lánctalpas járműveit és a Kajmán könnyű páncélozott járműveket is. További beszerzésekre számítanak a páncélozott kerekes járművek, mobil páncéltörő rakétás egységek, páncélozott járművek, önjáró mozsárágyúk és tüzérségi tűzvezető és rádiós célzórendszerek területén. Egyúttal folytatódik a „XXI. század katonája” projekt is. A lőfegyverek, éjjellátó készülékek és ballisztikus védőfelszerelés beszerzése mellett gránátvetővel felszerelt precíziós puskák, gépfegyverek, NATO-űrméretű ágyúk, hídverő gépek, pontonhidak, aknamentesítő és áthaladást gátló eszközök beszerzését tervezik. A hadfelszereléseket a közeljövőben kiegészítik többek között vegyvédelmi, biológiai, sugárvédelmet és ellenőrzést biztosító eszközökkel, mentesítő járművekkel és egységekkel is.

A légierő esetében a meghatározó projektek közé tartozik a JAS-39 Gripen vadászbombázó és felderítő repülőgépek bérletének meghosszabbítása, új többcélú helikopterek beszerzése, a térbeli érzékelésű MADR radarberendezések beszerzése és az RBS-70 NG automatizált légvédelmi rendszer kiegészítése. Ezen kívül rövid hatótávolságú SHORAD légvédelmi rendszerek beszerzése merült fel, hosszabb távon pedig a rakéták új nemzedékének beszerzése is szóba került. Már idén leszállítják az új repülőtéri radarrendszert. Szintén átfogó beruházásokra számítanak a kommunikációs és informatikai rendszerek területén, amellyel a teljes kommunikációs és adatátviteli hálózat felújítását tervezik. A logisztika területén valamennyi járműtípus beszerzése szóba került, beleértve a vontatott tartálykocsik és konténerszállítók, elsősegélynyújtó és műszaki mentő járművek kategóriáját is. A fejlesztésekhez szükség lesz robbanásvédett konténerek, emelőtargoncák, vízkezelő rendszerek, tábori konyhák, áramfejlesztő rendszerek, stb. beszerzésére is.

Minőségi felszerelés a rendőrségnek

A terrorizmus elleni harc és az állam biztonságának előtérbe helyezése gyökeres változást feltételez a rendőrség és a vámhatóság felszereltségében. A belügyminisztériumi költségvetés emelésének köszönhetően Csehország idén több száz millió koronás beszerzéseket tervez új járművek, golyóálló mellények, fegyverek és kézi lézerradarok terén. Ezen kívül tervezik egyes egyenruhák és egyenruha-kiegészítők, kézi sebességmérő eszközök, motorkerékpárok, rádiórendszerek és új informatikai rendszerek beszerzését is. A Cseh Köztársaság rendőrsége középtávon többcélú helikopterek, terepjárók és optikai berendezések beszerzését tervezi.

A vámtisztek biztonságának magasabb szintű biztosítását szolgálja a Cseh Köztársaság vámhatóságának szerteágazó beszerzési programja is. A vámosok közúti ellenőrzéseket végeznek és a legkülönbözőbb helyszíneken vesznek részt veszélyes műveletekben, például a kábítószer-csempészekkel vagy áruhamisítókkal szemben. Szintén számolnak a vámosok bevetésével válsághelyzetben is, amikor a honvédséggel és a rendőrséggel együtt kerülhetnek bevetésre – például a határvédelemben. A vámhatóság felszereltsége már nem felel meg a legújabb követelményeknek, ezért korszerűsítésre szorul. A vámtiszteket ezért az állam a következő két évben új lőfegyverekkel, golyóálló mellényekkel, robbanóanyag, mérgek és kábítószerek felderítésére alkalmas spektrométerekkel tervezi felszerelni. Korszerűsítik a Václav Havel repülőtér biztonsági és ellenőrző rendszereit.

Tervezik a lézeres lőtér korszerűsítését is, ahol a bonyolult válsághelyzetek bevetési körülményeit lehet szimulálni, emellett beruháznak új informatikai rendszerekbe, amelyek javítják a vámhatóság és a titkosszolgálatok közötti kommunikációt. Az idei szakvásáron vesz részt első ízben a büntetés-végrehajtás is, amely az egyik legnagyobb fegyveres testület Csehországban, ahol szintén átfogó korszerűsítést terveznek.

Először értékesítenek a PYROS-on

A tűzoltóság szintén tervezi a műszaki berendezések és felszerelések korszerűsítését – mind a hivatásos, mind pedig az önkéntes tűzoltóság területén. A cseh tűzoltóság összesen 8,7 milliárd koronás költségvetéssel gazdálkodhat, ami 900 millióval haladja meg a 2016-os keretet. 1,1 milliárd koronát ruháznak be az új bevetési eszközök beszerzésébe és az önkéntes tűzoltóság laktanyáinak felújításába. A biztonsági szakvásárok legrégebbi kiállítói közé tartozik az állami tartalékkezelő hivatal is, amely a létesítmények és tartalékok átfogó korszerűsítését tervezi.

Június 3-án, szombaton rendezik a Biztonság Napját, amelynek keretében a széles közvélemény és a legkülönbözőbb ágazatok szakemberei is megtekinthetik az IZS (integrált válságkezelő mentő- és biztonsági rendszer) legkorszerűbb eszközeit. Ezzel a koncepcióval az önkéntes tűzoltók körébe tartozó látogatókat szólítják meg, akik egy munkaszüneti napon kereshetik fel a szakvásárt. A látogatásokat ösztönzi a TFA (Toughest Firefighter Alive) verseny és a Morvaországi Tűzoltóság elnökségi kupája is. A PYROS újdonsága a szakvásáron zajló értékesítés, ahol a kiállítók különleges védőruházatot és lábbeliket kínálnak a személyi védőeszközök és kiegészítők, mint például sisakok, maszkok, szemüvegek, hátizsákok, stb. mellett. Az előre meghatározott árukínálat értékesítése a legnagyobb tűzoltás-technikai szakvásárokon is megengedett és igen kedvelt. Az értékesítési lehetőség is fellendíti a PYROS szakvásárt, mert számos új kiállítót is vonz.

További információ:
http://www.bvv.cz/en/idet/
http://www.bvv.cz/en/pyros/
http://m.bvv.cz/en/iset/

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Május 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Tartalom galéria

Cégmarketing trendek – Legyünk jelen egyszerre mindenhol! 2024. május 30.

Cégmarketing trendek – Legyünk jelen egyszerre mindenhol! 2024. május 30.

More details
Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Kisvasutak napja: felejthetetlen utazás kicsinek és nagyoknak

Kisvasutak napja: felejthetetlen utazás kicsinek és nagyoknak

More details
Új képzőművészeti kiállítás több mint 80, ritkán látható Munkácsy-festménnyel

Új képzőművészeti kiállítás több mint 80, ritkán látható Munkácsy-festménnyel

More details
Itt az első Debrecen Art Week, 2024. május 9. és 12.

Itt az első Debrecen Art Week, 2024. május 9. és 12.

More details
Budapesti Nagy Sportágválasztó és Nagy Hangszerválasztó, 2024. május 24-25.

Budapesti Nagy Sportágválasztó és Nagy Hangszerválasztó, 2024. május 24-25.

More details
Virágzó kert: anyák napi séta az ELTE Füvészkertben, 2024. május 5.

Virágzó kert: anyák napi séta az ELTE Füvészkertben, 2024. május 5.

More details
Helló Európa, helló tavasz! – 2024. május 1-5.

Helló Európa, helló tavasz! – 2024. május 1-5.

More details
Budapesti Tavaszi Fesztivál, 2024. április 29. - május 12.

Budapesti Tavaszi Fesztivál, 2024. április 29. - május 12.

More details