Nyomtatás

Didergő, 2016. december 3.

2016-11-24 961

forralborA Tokaji Borvidéken van egy csodálatos település, Mád. Felszínen és az alatt megannyi kinccsel és értékkel. Körbe fonva erdővel, mezővel, szőlőtőkékkel. A legfontosabb mégis az, ami ezekben lakozik. Az itt lakók és mindennapos szokásaik. Itt hajnalban a kakas még kukorékol, majd lassan kigyulladnak a fények a házak ablakaiban.

Óvodába, iskolába, munkába sietve, a buszra várva vagy boltba menet,télen is elindul az élet. Öreg néni a kertben kapirgál, a postás biciklit tolva kiabál, valaki még sepri a ház előtti utca rá eső szakaszát, a templom tornyából hallani a harang kondulását. Itt még előfordul, hogy szombat hajnalban a disznó visítására ébredünk. Néha még látni családokat esténként egymáshoz összejárni.

Vasárnaponként még érezni a frissen sült sütemény illatát, látni kiöltözött embereket a templom bejáratánál…. Itt még él a hagyomány , még hallani, szájhagyomány útján terjedő érdekes történeteket. Egymásról….rosszabb esetben magunkról, de azért szeretjük egymást. Ezek vagyunk mi. Akik itt élünk. Mádiak. Barátságosak és befogadóak.

Időpont: 2016. december 3.
Helyszín: Mád
Információ: https://www.facebook.com/

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek