Nyomtatás

Lebontják a világ legmagasabb csúszdáját egy kisfiú halála miatt

2016-11-23 545

orias csuszda lebontasraA hvg.hu értesülése szerint lebontják a világ legmagasabb vízi csúszdáját. Egy tízéves fiú végzetes nyaksérülést szenvedett rajta ugyanis idén augusztusban - közölték a Kansas Cityben működő vidámpark illetékesei. Caleb Thomas Schwab, aki egy kansasi republikánus képviselő gyermeke, két nővel együtt csúszott le az 51,4 méter magas csúszdáról, amikor megtörtént a tragédia.

A park vészhelyzeti egysége már holtan találta a fiút a csúszda aljában. A két nő szintén megsérült az arcán, őket a helyi kórházban látták el.

Az augusztus 7-i eset a Schlitterbahn akvaparkban történt, a Verrückt nevű csúszdán, amely a létesítmény egyik fő attrakciójának számít. A Guinness-rekordok közé is bekerült a világ legmagasabb vízi csúszdájaként.

A park keddi közleménye szerint a csúszdát végleg lezárják és a jelenleg még folyó vizsgálat lezárulása után elbontják. "Véleményünk szerint ez az egyetlen helyes lépés egy ilyen tragédiát követően" - közölték.

A park látogatóinak 264 lépcsőfokot kellett megmászniuk ahhoz, hogy lecsúszhassanak a csúszdán. A hullámvasúthoz hasonló szerkezeten többszemélyes csónakokkal lehetett lecsúszni, akár a 80 kilométeres óránkénti sebességet is elérve.

(Forrás: hvg.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek