Nyomtatás

Jövőd záloga - Pályaválasztási Kiállítások Tolna megyében, 2016. november 23-26.

2016-11-17 748

email marketingTizennyolcadik alkalommal rendezik meg a Jövőd záloga pályaválasztási kiállítások névre hallgató rendezvénysorozatot. Ennek keretében ismét lehetőséget teremtenek az általános és középiskolás tanulók és szüleik számára, hogy megismerkedjenek a megye iskoláival, a képzésekkel, szakma- és pályaválasztással, és tájékozódjanak az aktuális továbbtanulási lehetőségekről.

A megye szinte valamennyi járási székhelyén megrendezésre került valamilyen, a pályaválasztáshoz kötődő program október és november folyamán. Bonyhádon bemutatkoztak a megye legnagyobb szakképző intézményei. A mezőgazdasági képzések iránt érdeklődők a szekszárdi FM DASZK Csapó Dániel Középiskolában vettek rész egy nagyon jól sikerült szakmai napon október elsején. Pakson a fiatalok a „Szakmatúra” keretében üzemeket látogathattak, látogathatnak. Ezen időszakban a Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közreműködésével több, mint 200 - tanulószerződést is kínáló - Tolna megyei vállalkozás és műhely nyitja meg kapuit, ahol lehetőséget biztosítanak az ott gyakorolt szakmák és tevékenységek kipróbálására.

A Pályaválasztási Kiállítások szekszárdi rendezvényeinek Babits Mihály Kulturális Központ Szekszárd ad otthont. 2016. november 23-án 9:30-tól az érettségi utáni képzési lehetőségeket kínáló egyetemek, főiskolák és középiskolák bemutatkozásával kezdődik a program.


A középiskolák kiállítására 2016. november 24. és 26. között kerül sor, ezeken a napokon ismerhetik meg a végzős általános iskolások, szüleik és tanáraik megyénk középiskoláinak továbbtanulási kínálatát, a választható szakirányokat, szakmaszerzési lehetőségeket, valamint találkozhatnak a kiállító iskolák képviselőivel, diákjaival. A középiskolák kiállítása 2016. november 24-én 9:30 órától látogatható. A kiállítás szomszédságában, a Szekszárdi SZC Ady Endre Szakképző Iskolája és Kollégiuma jóvoltából, 2016. november 23-án és 24-én a pályaválasztás előtt álló fiatalok megtekinthetik a műhelyeket, munkafolyamatokat, eszközöket, ezzel is segítve őket a továbbtanulási döntésben.

A középiskolák kiállításán a Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakemberei a pályaorientációról, a szakmunkástanulók tanulószerződéséről és ösztöndíjrendszeréről nyújtanak tájékoztatást.

Második alkalommal jelennek meg olyan - nem oktatási - intézmények a rendezvényen, akik tevékenységüket, hasznos gyakorlati ismereteket, szolgáltatásaikat bemutatva a fiatalok későbbi lehetséges munkahelyévé válhatnak. Jelen lesz a Caritas RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Tolna Megyei Kormányhivatal Szekszárdi Járási Hivatalának Kormányablaka és Okmányirodája, a Tolna Megyei Pedagógiai Szakszolgálat és a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság, Mentőszolgálat.

Időpont: 2016. november 23-26.
Helyszín: Babits Mihály Kulturális Központ, Szekszárd
Információ: www.szekszardagora.hu

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek