Nyomtatás

Mihály Napi Sokadalom és Megyei Értéknap, 2016. szeptember 24.

2016-09-16 862

gyerekekKunhegyes Város Önkormányzata, a Nemzeti Művelődési Intézet Jász - Nagykun – Szolnok Megyei Irodája és a Kunhegyes Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény együttműködésében kerül megrendezésre a Mihály Napi Sokadalom és Megyei Értéknap 2016. szeptember 24-én Kunhegyes főterén.

A program előtti este, szeptember 23-án 17.00 órai kezdettel Görbe szó címmel, Berecz András ének- és mesemondó műsorát láthatják az érdeklődők.

A program célja, a megyei és jászkun identitástudat, a megyei közösségek partneri kapcsolatának és ezzel együtt az összetartozás érzésének erősítése, valamint felhívni a figyelmet a fellelhető értékek sokszínűségére, azok megőrzésének és továbbadásának felelősségére. Résztvevők a Jászságból, a Nagykunságból és a Tiszazugból is érkeznek. A Kunszentmártoni Fúvószenekar térzenéje és mazsorett bemutató nyitja a programot. Az ünnepi köszöntőt követően megnyílik a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat és a Megyei Értéktár Bizottság által megálmodott és megvalósított Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Értékek utcája, ahol a helyben és a térségben fellelhető értékek is megjelennek.

A program részeként - többek közt - sor kerül főzőversenyre, íjász- és népi játék bemutatóra, kézműves foglalkozásokra, néptánc bemutatókra, viselet és fejfedő kiállítás megnyitására és táncházra is.

Időpont: 2016. szeptember 24.
Helyszín: Kunhegyes
Információ: www.nmi.hu

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek