Nyomtatás

Reneszánszkori Várjátékok a Kinizsi Várban 2016. augusztus 21-ig

2016-08-16 601

nagyvazsonyivarLovaggá ütés, apródválasztás, de talán még asszonyrablás is lesz a közkedvelt nagyvázsonyi várjátékokon. A kosztümös előadás a család minden tagja számára élvezhető módon mutatja be Kinizsi történetét és a kor jellegzetességeit. A várjátékot követően toronylátogatás, várnyomda, néprajzi múzeum és a "Történelmünk nagyjai" című kiállítás is várja az érdeklődőket

Naponta két alkalommal is várja a látogatókat július 1-jétől a híres nagyvázsonyi reneszánszkori várjátékok, melynek ceremóniamestere és rendezője a Veszprémi Petőfi Színház kiváló színművésze, Kőrösi Csaba. Balassi-versekkel, a balatoni bor és a szép asszonyok dicséretével, korhű ruhákban zajló lovagi tornával várják a látogatókat minden nap 11.00 és 15.00 órakor – mondta el Mekler Norbert várkapitány.

DSC_0089

„Kinizsi malomkövén tálalt borok, lovas- és fegyverbemutató is tartoznak a különlegesen összeállított programhoz, melyben irodalom és történelem találkozik” – foglalja össze a nagyvázsonyi Kinizsi várban 20. évada játszó és rendező Kőrösi Csaba. Alkalmanként hozzávetőleg 150 fő tudja megtekinteni a várjátékot, az előadás után pedig a gyerekek kipróbálhatják az íjászatot, a pónilovaglást, az érmeverést és a csatacsillagdobást is.

A várjátékok kizárólag érvényes Kinizsi Vár belépőjeggyel látogatható! Jegyek kaphatóak a Kinizsi Vár jegypénztárában! 

 
Cím: 8291 Nagyvázsony, Vár utca 9.
 
Időpont: 2016. július 1- augusztus 21. között minden nap 11.00 és 15.00 órakor.

További információ:
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel.: +36/88/264-786 (Kinizsi Vár jegypénztár)
www.kinizsivar.hu
 
(Esemény Menedzser)
Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek