Nyomtatás

Országos kaktuszkiállítás és vásár, 2016. május 20-22.

2016-05-19 826

kaktuszHatalmas sík pusztákon, a pampákon lengeti a szél a fűszálakat Dél-Amerikában. E tájon uralkodnak a pampák aranyszín virágokkal koronázott királyai, a dél kaktuszainak is nevezett Notocactus-ok. Megtalálhatóak közöttük azonban a vörös, fehér, rózsaszín, narancssárga, sőt még a zöld virágékszerekkel rendelkező koronahercegek is.

Az Uruguay, Argentína, Paraguay és Brazília területéről származó növények hatalmas, színpompás virágait csodálhatják meg többek között azok, akik megtekintik a Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete által szervezett Kaktuszkiállítását és Vásárát, amely 2016. május 20-21-22. között várja látogatóit az ELTE Füvészkertbe.
A pampák királyai mellett gyönyörködhetnek továbbá a különböző oszlopok és gömbök, óriások és törpék, liánok és kavicsok világában is, mely kiállítást a hazai kaktuszkertészek által eladásra kínált növények színezek. Meglátni és megszeretni – ez hát a mottója a rendezvénynek, amelyről üres kézzel talán senki sem tér haza.

A szakmai ismeretek iránt érdeklődők színvonalas ismertetőket hallgathatnak a pampák királyainak legnagyobb hazai ismerőitől, illetve fényképes élőhelyi bemutatón kalandozhatnak e pompás növények természetes élőhelyein is. És hogy a legkisebbeknek is tartalmas szórakozás legyen a barangolás a pampákon, különböző játékos programokkal várjuk a gyermekeikkel érkező látogatóinkat is.

A háromnapos rendezvényre mindenkit szeretettel vár a Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete!

Időpont: 2016. május 20-22.
Helyszín: Budapest, Fűvészkert
Információ: http://www.kaktuszgyujtok.hu

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek