2023. december 1., péntek - Elza

Archívum

Hatalmas siker a lipcsei DreamHacken!

2016-02-08 652

dreamhack lipcseFéktelen fesztivál hangulat, izgalmas eSport versenyek és teltházas LAN-party: a Lipcsében először megrendezett DreamHack hatalmas sikert aratott. Több mint 12.000 látogató özönlötte el az ötös csarnokot, hogy részese legyen a január 22-24. között a most már Németországban is hivatalossá vált svéd licenc premierjének, a Dreamhack-nek, mely a világ legnagyobb eSports fesztiválja. 

A lelátókon az ülések tömve voltak a versenyek során. Koncentrált, feszült csend majd azt követően frenetikus felkiáltás, kirobbanó öröm, – ezek voltak jellemzői időnként a mindent elsöprő erejű eufóriának.

Mindemellett volt egy elszeparált hely a csarnokon belül, mely sosem aludt, hol több mint 1000 hazai és környező országokból érkezett játékos ütötte a klaviatúrát - zongoristákat meghazudtoló tempóban - az eddigi legnagyobb LAN Party három napján.
A kiállítási csarnok DreamExpo / Dreamstore szektorában a legújabb hardvereket, játék kiegészítőket, játékokat mutatták be és értékesítették a késő esti órákig a fegyelmezetten sorban álló +18-as közönségnek, mely vidám egyvelegét adta a játékosok mellett streamereknek, YouTubereknek és Cosplayereknek.

Otthonára talált az eSport és gamer fesztivál Lipcsében. Bevált a szervezők azon koncepciója, hogy egy fedél alá hozzanak egy eSport versenyt, LAN Partyt, kiállítással és számtalan kísérőrendezvénnyel (koncerttel, bemutatókkal) együtt. Egyöntetű a visszajelzés: a szervezők a következő szintre léphetnek.

Elégedett kiállítók

Mindegyik kiállító elégedett volt a vásári eredménnyel. Nemcsak a helyszíni eladások, hanem az üzletkötések száma jelentős volt, XMG notebook és pc-forgalmazótól kezdve, az ASUS computerig (pl. a 34” ívelt monitor premierjének köszönhetően) bezárólag. Ez utóbbi vállalat 10 éves ,,Republic Of Gamers” jubileumát nagy sikerrel ünnepelte

Fanatikus látogatók, nézők

A nézői elvárásának is megfelelően teljesített a DreamHack Leipzig. Az érdeklődés nagyságát mi sem bizonyította jobban, hogy a legtöbb látogató több mint 300 kilométeres körzetből érkezett és bizony végigdekkolta a DreamHack három napját, nem sajnálva a 40 eurós beugrót. Christian Gute vásárigazgató örömmel állapította meg, hogy így kezdésre már 15 országból köszönthettek vendégeket, az élő közvetítéseket pedig több mint egy millióan követték.

Down,- és upload rekordok

Több mint 1.000 játékos vett részt egyszerre a LAN-Partyn, mely Németország eddigi első ilyen jellegű rendezvénye volt.
A látogatói és játéksikerek mellett adatátviteli rekord is született: a csúcsidőszakban a versenyeken több mint 2 gigabyte/másodperci adatáramlás volt mérhető a kábeleken. Összesen több mint 15 terabyte-nyi adatot töltöttek le, illetve fel a játékosok.
Figyelemre méltó, átlagosan 300 gigabyte-nyi adatot mentett le egy-egy gamer a DreamHack Leipzig három nap során. Hogy mindez zökkenőmentesen működhetett, abban nagy szerepe volt a Lipcsei vásártársaságnak. Időben és tökéletes műszaki infrastruktúrát biztosított a résztvevők számára.

Összehasonlításképpen: egy átlagos háztartási kapcsolat 50 megabit/másodperc internetkapcsolattal már elég gyorsnak minősül. Lipcsében 10 gigabit/másodperc állt a gamerek rendelkezésére.

Fesztiválprogram a tribün-közönségnek

Kiállítói partyk, showcats, koncertek, Cosplay-verseny kísérte a mérkőzéseket, bemutatókat, csúcsidőszakban helyhiányt okozva a tribünön. Ismert YouTuberek, sztárelőadók tüntetek fel és elegyedtek beszélgetésbe a nézőkkel.
Aki pedig egy kis nyugalomra vágyott, annak Relaxzóna állt a csarnok csendesebb szegletében a rendelkezésére. Nemcsak a játékosok, de a megfáradt látogatók is feltankolhattak, erőt gyűjtve a következő megmérettetéshez.

DreamHack Leipzig-ről

A svéd DreamHack hivatalos német plattformja. Évente kerül Lipcsében megrendezésre. Fő vázát számos az eSport verseny alkotja (hat különböző nyereménykategóriában), mellyel egyidőben 1.000 játékos helyszíni LAN Party-ja zajlik, mindezt DreamExpo / DreamStore vásárlással egybekötött kiállítás kíséri és fesztivál karakterét Cosplay, valamint számos egyéb rendezvény adja.

DreamHack-ről

A világ legnagyobb computer-fesztiválja. Évente kétszer (júniusban és novemberben) kerül megrendezésre. Magját a LAN Party alkotja, ugyanakkor lehetőséget nyújt eSport tudás és kreativitás kipróbálására, zenés koncertekkel és játékfejlesztők előadásaival fűszerezve, elősegítve a játék,- és internet kultura elterjesztését. 2014-ben 104.000 látogatót regisztráltak Jönköpingben, az online-közvetítéseket több mint 15 millióan követték.

A következő Dreamhack Leipzig 2017. január 13-15. között kerül megrendezésre.


(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

BETA termékbemutató

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Olvasta?

Időrendben

« December 2023 »
H K Sze Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tartalom galéria

Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Karácsonyház Gödöllőn

Karácsonyház Gödöllőn

More details
„A mi Normafánk” címmel közösségi fotógyűjtést szerveznek

„A mi Normafánk” címmel közösségi fotógyűjtést szerveznek

More details
A Magyar Menyasszony már a kerítésnél van

A Magyar Menyasszony már a kerítésnél van

More details
Új vezetőség a Pannonia Golf & Country Club élén

Új vezetőség a Pannonia Golf & Country Club élén

More details
Síszezon Magyarországon

Síszezon Magyarországon

More details
Ezzel az étrenddel lendülhetünk formába karácsonyra

Ezzel az étrenddel lendülhetünk formába karácsonyra

More details
Adventi termelői napok Hévízen, 2023. december 2-31.

Adventi termelői napok Hévízen, 2023. december 2-31.

More details
Forró élmények – fáklyás séta forró itallal Hévízen

Forró élmények – fáklyás séta forró itallal Hévízen

More details